Dvorištu Daniele Bobanović iz Rijeke neki tepaju da je raj na zemlji, a samo jedan pogled na njeno raskošno cvjetno carstvo dovoljan je da se složimo s time. Danielina, kako je ona naziva, mala oaza mira svakoga proljeća i ljeta obiluje raznolikim cvijećem kao što su oleanderi, ružmarin, lavanda, pelargonije, begonije, petunije, bugenvilije, hortenzije, kale, ruže, glicinije, palme i mnogo drugog bilja i cvijeća.

Vrt je uistinu moja oaza mira i opuštenosti. Nakon posla i kućnih obveza posebno zadovoljstvo mi je navući rukavice i spustiti se u svoje carstvo. Uvijek ima nešto za okopati, orezati, zaliti, pokositi, kaže Daniela Bobanović iz Gornjeg Zameta u Rijeci. S krajem svake zime Daniela kreće s uređivanjem dvorišta pa će tako i ovoga proljeća njen cvjetni raj na zemlji ponovno biti bujan i prelijep, baš kao što je bio i lani.

Ljubav prema cvijeću i uređivanju okoliša prenijela je i na supruga pa tako svaki slobodni trenutak provedu zajedno u vrtu.

Tu imamo sve što nam treba: veliki roštilj, vrtne kućice, natkriveni paviljon, ljuljačku, ležaljke, tako da u kuću ulazimo samo prespavati i već slijedeći dan počinjemo s ispijanjem kavice, svaki put na drugom dijelu dvorišta, dodaje.

U sezoni cvatnje vrt zalijeva ujutro i navečer, a velike ljetne vrućine gotovo i ne osjeti jer ispod velikog oraha uvijek ima dovoljno hladovine.

Ljubav prema cvijeću naslijedila je od mame koja je oduvijek imala prekrasan vrt pun raznobojnog cvijeća i tako se još kao malena djevojčica, igrajući se u rascvjetalom vrtu zaljubila u prirodu i ta ljubav jednakim intenzitetom traje još i danas.

Cvijeće ove Riječanke svakoga proljeća i ljeta jednostavno buja pa ju često znaju pitati u čemu je tajna.

Odgovor je jednostavan - u ljubavi, jer kao i sve u životu što se radi s ljubavlju, mora donijeti rezultat. Svaki cvijetak me iznova razveseli i čini sretnom i to mi je najvažnije. Da bi netko toliko vremena provodio u vrtu kao ja, mora biti istinski zaljubljenik u cvijeće i prirodu, otkriva.

Slika nije dostupna Volimo i ružičaste i bijele, ali... Deset fotografija plavih hortenzija kraljevske ljepote

Prekrasni vrtovi s hortenzijama - 9 Koja ljepota! 15 vrtova i dvorišta u kojima bi ljubitelji hortenzija poželjeli ostati zauvijek

Svo Danielino cvijeće je čarolija, ali hortenzije su ipak kraljice njezina vrta. Ima oko dvadesetak velikih grmova u bijeloj, roza i ciklama boji. Vrlo atraktivno izgleda i raskošna pampas trava koja u dvorištu raste već 13 godina i mnogi joj se dive.

Riječanka Daniela dobitnica je i nagrada Novog lista za najljepši vrt, no ipak su joj najdraža priznanja lajkovi i prelijepi komentari članova Facebook grupe Ideje za dvorište u kojoj rado objavljuje fotografije svoje cvjetne idile.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju