Nakon dana provedenog na plaži u kupanju i sunčanju slijedi često najuzbudljiviji dio dana – večer. Neovisno o tome spremate li se u izlazak s najdražom grupicom ljudi ili ste pak svoje druženje odlučili održati doma uz večeru i svjećice, jedna stvar učiniti će večer s frendicama još zabavnijom – kokteli. I dok će mnogi svoj omiljeni koktel potražiti u obližnjem beach baru, oni poput nas znaju koliko je spravljanje koktela kod kuće zabavno, ali i jednostavno.

Kokteli ljetne vrućine čine podnošljivijima, a večeri zabavnijima. Oni su odličan povod za druženje, a među najpopularnijima su u posljednjih nekoliko godina oni na bazi džina. Najpoznatiji je naravno džin-tonik, koji je toliko voljen i tražen da ga više i ne smatramo koktelom.

Kako biste se malo udaljili od ovog vječnog klasika te ovo ljeto dodatno začinili, donosimo nekoliko koktela na bazi džina s omiljenim ciderom koji se odlično miješa u koktele – Somersbyjem. Iako cider dolazi u brojnim okusima, nama su za oko zapeli oni ružičastih nijansi koje vrlo lako možete pomiješati s omiljenim džinom i stvoriti maštoviti koktel kojem nitko neće reći ne.

Mellow

Džin 30 ml (ili 50 ml)
Triple sec 20 ml
Somersby watermelon 100-150 ml

Kraljica ljeta zasigurno je lubenica, bez koje je ljeto jednostavno nemoguće zamisliti. Ovaj osvježavajući koktel vrlo je jednostavno napraviti, a može se ukrasiti kriškom lubenice.

Laguna

Džin 30 ml (ili 50 ml)
Sirup od badema 5 ml
Somersby blueberry 100-150 ml

Iako nije plav, kako mu ime sugerira, ovaj slatkasti ružičasti koktel donosi dašak ljeta u svakom gutljaju. Voćni okus borovnice zajedno s aromom badema čini zanimljivu kombinaciju koju je teško odbiti.

Frutti di Somersby

Džin 30 ml (ili 50 ml)
Somersby blueberry 100-150 ml

Od ove trojice veličanstvenih, ovaj je zasigurno najjednostavniji jer se sastoji od svega dva sastojka. Kako bi dobio još ljepšu roza boju, umjesto klasičnog džina, možemo se odlučiti na pink džin, a cijeli dojam možemo upotpuniti bobicama borovnice, koje će ovom jednostavnom, ali ukusnom koktelu dati poseban štih.

Niti jedan od ovih koktela nije potrebno mućkati u šejkeru za koktele, već ih je dovoljno promiješati. Led je neizostavan dio svakog koktela, pa tako i ovih. U čašu se prvo stavlja led, potom džin, zatim sirup ako ga ima i na kraju Somersby.

Ako smo vas zainteresirali za pripremu koktela, još recepata možete pronaći na www.somersbykokteli.com .

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju