Birminghamska rock-petorka Editors vraća se u Zagreb u subotu 8. veljače u sklopu turneje Greatest Hits.

Ususret koncertu u Maloj dvorani Doma sportova objavljen je video za pjesmu "Upside Down", a poznata je i satnica nastupa.

Video za novu pjesmu "Upside Down", koja je predstavljena na prvom best of albumu "Black Gold", režirao je Rahi Rezvani, a dinamičnom igrom svjetla i sjene naglasio je mračnu atmosferu pjesme i "mentalnu klaustrofobiju" koja se odražava u stihovima.

 
Turneja Greatest Hits dovodi bend u Zagreb na najveće samostalno gostovanje u Hrvatskoj, gdje će predstaviti presjek 15 godina karijere koja je izrodila impresivan broj hitova.

Vrata Male dvorane Doma sportova otvaraju se u 19 sati, predgrupa Whispering Sons nastupit će u 20 sati, dok je nastup grupe Editors rezerviran za 21 sat.

Turneja s gotovo trideset nastupa počela je prošli tjedan, a početni datumi postavili su set-listu koja predstavlja čak 24 najvažnije pjesme iz kataloga benda, što znači da će ovo biti koncert nakrcan hitovima uz odličnu produkciju.

Uz nostalgičnu "An End Has a Start", na popisu pjesama koje izvode su "Bullets" i "Bones", kao i "Escape the Nest" te "Spiders", koje nisu izvodili gotovo desetljeće.

Uz "Magazine" i "Sugar", Editorsi su izveli i nove stvari s kompilacije "Black Gold" - "Upside Down" i "Frankenstein".

Na listi su se našli i hvaljeni klasici "Violence", "Papillon", "Ocean Of Night", "Formaldehyde" kao i "The Weight of the World", "Spiders", "A Ton Of Love" te "Blood", "Walk The Fleet Road", "You Are Fading", "Distance" te uspješnice "The Racing Rats", "Munich" i "Smokers Outside the Hospital Doors".

Zagrebački nastup Editorsa jedini je u regiji, najbliže nama su u Beču, a koncert u Domu sportova bez sumnje je najveće strano gostovanje koje će obilježiti veljaču.

S biografijom ispunjenom globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima, aktualni "Black Gold" koji prati turneju ujedno je retrospektiva dosadašnje karijere benda, kroz 13 najvećih hitova objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove pjesme, a dostupno je i deluxe izdanje s osam akustičnih.

Editors Editorsi se vraćaju u Zagreb 8. veljače (Foto: Nadav Kander)

Sve svoje hitove jedna od najvažnijih otočkih grupa donosi na novi zagrebački susret, a grupa koja se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore. Bit će ovo njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas, nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa.

Od debitantskog albuma "The Black Room" iz 2005. koji im je osigurao nominaciju za nagradu "Mercury", preko "An End Has A Start" koji se sjurio na prvo mjesto britanske top liste albuma, platinastog "In This Light and On This Evening", do sjajnih "The Weight of Your Love" i "In Dream", te eksplozivnog "Violence", Editorsi ne miruju.

Uz veliku međunarodnu bazu fanova, te redovito rasprodane nastupe po Europi i UK-u, nastupe na najvećim festivalima Glastonbury, Lollapalooz i Coachella, sve je zaokruženo kompilacijom "Black Gold" koja je retrospektiva karijere i pokazuje daljnji smjer jednog od najuspješnijih otočkih bendova.

Ulaznice su u prodaji po 190 kuna, a na dan koncerta ulaznice će iznositi 220 kn. Službena prodajna mjesta su Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju