U Kninu su ovih dana rođene prve bebe koje se mogu pohvaliti titulom ekobeba i zahvaljujući kojima će tijekom 2019. godine na kninskom području biti posađeno do 200 novih stabala.

Naime, u sklopu projekta Ekološke udruge Krka-Knin, kninske bebe i njihove mame iz bolnice odnedavno odlaze s korisnim i inovativnim paketom koji se sastoji od platnene vrećice, podbratka, brošure o odvajanju otpada i bona za preuzimanje sadnice stabla – a sve to s ciljem da od prvog dana života djeca vode brigu o okolišu.

Kako su nam objasnili u Udruzi, sadnice su prilagođene podneblju pa će zahvaljujući kninskim bebama biti zasađeno ukupno 200 stabala smokve, šipka, agruma, maslina...

kninske bebe i njihove mame iz bolnice odlaze s korisnim paketom koji se sastoji od platnene vrećice, podbratka, brošure o odvajanju otpada i - bona za preuzimanje sadnice stabla.

JEDAN OD NAJMLAĐIH GRADOVA U HRVATSKOJ

Za potrebe ovog projekta u kninskoj Udruzi su odlučili iskoristiti činjenicu da je Knin po dobnoj strukturi jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, u kojem se godišnje rodi i do 250 beba.

Nove bebe tako će pomagati u borbi protiv uništavanja okoliša jer, dok broj stanovnika Zemlje neprestano raste, istovremeno se odvija nemilosrdno uništavanje šuma, kojeg su itetako svjesni u kninskoj udruzi.

Greta Thunberg Greta Thunberg: Tinejdžerka koja je očitala lekciju svjetskim vođama jer "kradu našu budućnost"

Planet Zemlja I hrvatski učenici bore se za Zemlju: Što djeca i mladi mogu napraviti za zaštitu okoliša?

Iako su i ranije kroz razne projekte educirali građane o važnosti zaštite okoliša, smatraju da je svijest građana i dalje nedovoljno razvijena i baš zbog toga nastale su ekobebe  kako bi djeca od prvog dana života vodila brigu o važnosti zaštite okoliša.

Svaki novi mali stanovnik Knina značit će jedno, ali vrijedno zasađeno novo drvo.

PLEMENITI CILJ

Svaki novi mali stanovnik Knina značit će jedno, ali vrijedno zasađeno novo drvo.

Ekipa koja stoji iza projekta nada se da će na ovaj način, između ostalog, ljude educirati o važnosti stabala za zdravlje, potaknuti djecu da se od malih nogu brinu za okoliš, upozoriti na postojeće probleme, ali i spriječiti nove.

Prve ekobebe već su došle na svijet i preuzele svoje pakete, a plan je da se tijekom 2019. godine podijeli 200 sadnica stabala. Ako broj rođene djece bude manji, sadnice će biti podijeljene građanima ili zasađane po potrebi na kninske javne površine.

Prve kninske ekobebe već su rođene Prve kninske ekobebe već su rođene Foto: Udruga Krka-Knin

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju