Društvenim se mrežama proširila dirljiva poruka pariškog udovca koji je napisao otvoreno pismo teroristima nakon što je saznao da je njegova supruga i majka njihovog 17-mjesečnog sinčića tragično skončala u koncertnoj dvorani Bataclan


'U petak navečer uzeli ste život jednog iznimnog ljudskog bića, ljubav mog života, majku mog sina, no nećete dobiti moju mržnju. Ne znam tko ste, i to ne želim znati. Vi ste mrtve duše. Ukoliko nas je ovaj Bog, u čije ime ubijate, napravio na svoju sliku i priliku, tada je svaki metak u tijelu moje supruge po jedna rana u njegovom srcu', ovim riječima započinje svoju ispovijest na Facebooku Antoine Leiris.

Moj sin i ja bit ćemo snažniji od svih vojska na svijetu. Ne mogu potratiti više vremena na vas jer se moram posvetiti mojem sinu koji se upravo probudio

Spomenuti Parižanin izgubio je suprugu nakon terorističkog napada na Pariz, točnije u koncertnoj dvorani Bataclan. Nakon tragičnog slučaja na vlastitom je profilu ostavio poruku teroristima po imenu Vous n’aurez pas ma haine (Nećete dobiti moju mržnju) koju je dosad podijelilo na društvenim mrežama 87.197 osoba.

'Ne, neću vam pružiti zadovoljstvo saznanja da vas mrzim. Vi to želite, ali reagirati s ljutnjom na mržnju bilo bi isto kao i podleći neznanju koje vas je učinilo ovo što jeste. Moj sin i ja bit ćemo snažniji od svih vojska na svijetu. Ne mogu potratiti više vremena na vas jer se moram posvetiti mojem sinu koji se upravo probudio,' ističe pariški udovac u Facebook statusu.

'Moj sin ima samo 17 mjeseci, sada će pojesti svoj međuobrok, a onda ćemo se igrati kao što to činimo svaki dan, i bit će sretan i slobodan do kraja svojeg života. Jer nikad nećete imati niti njegovu mržnju,' dodao je Antoine Leiris u snažnoj poruci koja se protivi terorizmu i agresiji.

 

 

“Vous n’aurez pas ma haine” Vendredi soir vous avez volé la vie d’un être d’exception, l’amour de ma vie, la mère de...

Posted by Antoine Leiris on 16. studeni 2015

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju