Ovogodišnji Advent u Zagrebu obilježit će likovi iz baleta Orašar P. I. Čajkovskog, a zagrebački Muzej za umjetnost i obrt na svoj će način dodatno približiti ovaj planetarno popularni balet djeci i odraslima.

Naime, prolazeći kroz bajkovitu čaroliju božićnih blagdana uz najljepše scene iz baleta Orašar kao što su Badnja večer, Klarina soba i njezin san o borbi miševa i vojnika, Snježno kraljevstvo i Kraljevstvo slatkiša, posjetitelji će izbliza uživati u raskošnoj scenografiji i baletnim kostimima.

Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u - 1 Pogledajte prve prizore novog i još čarobnijeg baleta "Orašar" u zagrebačkom HNK-u

Pažljivim slušanjem stručnog vodstva ili čitanjem tekstova doznat će niz podataka o samom baletu koje će moći iskoristiti u sve popularnijoj zabavi diljem svijeta, tzv. Escape Roomu, gdje će rješavanjem zagonetki doći do konačnog rješenja – slatkiša – kako i priliči Kraljevstvu slatkiša!

Za one najmanje koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice, kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje memory igrice s likovima iz baleta Orašar.

Kao i svake godine, Advent u MUO donosi i niz koncerata, radionica te veliki izbor suvenira u muzejskom dućanu.

Iz Muzeja napominju da se ulaz u Escape Room plaća dodatnih 15 kuna po osobi te da su obavezne najave na edukacija@muo.hr.

"Orašar": 10 zanimljivosti o baletu nadahnutom dirljivim događajem Balet 'Orašar' u zagrebačkom HNK-u - 20 Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u +4 Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u

Inače, redovna cijena ulaznica za posjet MUO je 40 kuna za odrasle i 20 kuna za učenike, studente i umirovljenike. Cijena obiteljske ulaznice za obitelji s djecom mlađom od 15 godina je 70 kuna, dok je za nezaposlene ulaz besplatan.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju