Među sastojcima koji imaju svoje mjesto u beauty industriji je i puževa sluz, sastojak koji prema tvrdnjama proizvođača kozmetike pomaže u izglađivanju bora, bržem zacjeljivanju oštećene kože i smanjenu ožiljaka od akni.

Ovaj trend, odnosno sastojak postao je posebno popularan zahvaljujući južnokorejskim proizvođačima kozmetike, a puževa sluz dodaje se proizvodima kao što su kreme za lice, gel maske i serumi za obnavljanje kože.

Proizvod koji sadrži ovaj sastojak, a kojim su žene diljem svijeta oduševljene zove se "Advanced Snail 96 Mucin Power Essence" i iza njega stoji korejski kozmetički brend COSRX.

Kada kupujemo neki proizvod obično volimo zaviriti u njegove recenzije pa ćemo krenuti od njih. Na Amazonu je ova esencija ocijenjena više od 15 i pol tisuća puta i ima prosječnu ocjenu 4,6. Čak 78 posto onih koji su ocjenu dali, proizvodu je dalo čistu peticu.

A što je točno Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence?

Ovo je lagana, ali moćna esencija koja koži osigurava prirodan sjaj. Ključni sastojak je puževa sluz koja, kako se navodi u opisu proizvoda, kožu zaglađuje, smiruje i vraća joj elastičnost. Proizvod je ovo koji poboljšava vitalnost kože te je umiruje.

Esencija se brzo upija u kožu i osigurava joj dugotrajnu hidrataciju bez osjećaja težine na koži.

Ono što proizvođač napominje je da se za proizvodnju esencije ne ozljeđuju puževi, nego se sluz dobiva na siguran i ekološki prihvatljiv način te se zatim prerađuje u kozmetički materijal.

Što o proizvodu kažu oni koji su ga isprobali? Ovo su neki od komentara.

"Najbolji proizvod ikada. Ne samo da mi je pomogao s aknama, već pomaže i s mojim porama."

"Upija se brzo i koža mi je blistavija, ujednačenija, a pore na nosu su mi se smanjile."

"Ovaj proizvod je nevjerojatan. Ožiljci su mi još uvijek malo vidljivi, ali su se nevjerojatno poboljšali zahvaljujući samo ovom proizvodu."

"Ovaj proizvod je divan i održava moju kožu mekom i hidratiziranom. Obožavam ga. Toplo ga preporučujem. Jedna pumpica je dovoljna za lice, zato ga nemojte previše koristiti i trajat će vam dugo."

Žena nanosi kremu za sunčanje Sedam krema sa zaštitnim faktorom za masnu kožu

Slika nije dostupna CC kreme: 10 moćnih saveznica u prekrivanju mrlja i crvenila na koži

Ako i sami želite probati ovaj proizvod, prodaje se po cijeni od 189,90 kuna.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju