Nakon što su mnoge žene spas od teške šminke, posebno u toplijim danima, pronašle u BB kremama, kao odlična alternativa tekućem puderu pojavile su se i CC kreme.

Galerija CC kreme odlična su zamjena za tekući puder Chanel CC krema, 65 eura (491,18 kn) La Roche-Posay Rosaliac CC krema, 167 kn +7 Loccitane x Erborian CC krema Clair,172,90 kn

Za početak ćemo objasniti razliku među njima.

I BB i CC kreme su odličan izbor za dane kad ne želite nositi težak makeup ili svaki put kad želite smanjiti broj koraka u svojoj beauty rutini.

Ipak, među njima postoje razlike čije će vam razumijevanje pomoći da odaberete pravu kremu za sebe.

BB ili "blemish balm" ( balzam za nedostatke ili nepravilnosti) krema je lagana krema s cijelim nizom pogodnosti za kožu, od zaštite od sunca preko hidratacije do sjaja, ovisno o formuli. Osim toga, ova krema može donekle prekiti i nepravilnosti.

CC je pak skraćenica za "color correcting", odnosno korekciju boje ili tena.

Kao i BB kreme, i CC kreme imaju više pogodnosti, međutim, za razliku od BB krema, CC kreme ipak pružaju malo više kada je u pitanju prekrivanje nepravilnosti na koži poput tamnih mrlja ili crvenila.

Budući da nude bolje prekrivanje od BB krema, CC kreme su odličan izbor i za, primjerice, kožu koja stari pa joj treba veća prekrivajuća moć zbog sitnih linija i bora.

CC kreme su, dakle, "dva u jedan" proizvod koji ispravlja i prekriva pa mogu biti zamjena za korektor i puder.

Primer je zadnji korak prije šminkanja Čudotvorci koje volimo: 10 primera zbog kojih puder bolje sjeda i duže traje

Prednosti CC kreme:

  • Lakša je od pudera što smanjuje vjerojatnost da će vam začepiti pore i uzrokovati probleme s aknama.
  • Nudi određenu fleksibilnost u upotrebi jer je možete nanijeti tik prije izlaska iz kuće kada ne želite nanositi puno šminke.
  • Ljubiteljice CC krema kunu se da hrane i štite kožu te poboljšavaju njezin izgled.

Puderi za setiranje matiraju prethodno nanesenu podlogu "Apsolutni dragulj": Prozirni puder koji šminku drži na mjestu, a žene mu dijele petice

Kako koristiti CC kremu?

  • Za početak neka vaša koža bude čista i suha. Primer nije potreban ispod CC kreme.
  • Iscijedite malu količinu proizvoda iz tube. Uvijek možete dodati još, ali bolje je početi s premalo nego s previše. Prstima nanesite kremu na lice.
  • Obratite posebnu pozornost na područja koja biste možda željeli sakriti ili ispraviti boju poput tamnih krugova oko očiju ili mrlja na čeljusti
  • Upotrijebite čist beauty blender kako biste kremu rasporedili po koći. Možda ćete morati ponoviti postupak dok ne postignete željeni izgled.

U našoj galeriji izdvojili smo ponudu CC krema.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju