Otkad je koronavirus u potpunosti promijenio naše živote, mnogi su primijetili da su im snovi živopisniji nego ikad prije.

Jedno istraživanje pokazalo je da u odnosu na prošlu godinu ljudi na Googleu puno više traže odgovor na pitanje "zašto stalno imam čudne snove" i "zašto stalno ružno sanjam".

Stručnjaci su već objasnili kako ova pojava nije nimalo neobična jer se naš svijet u kratkom roku okrenuo naopačke, što je mnogima bio šok - i za um i za tijelo.

U našim snovima tako se često odražavaju brige povezane s pandemijom, ali se i pojavljuju neke osobe koje tamo nismo očekivali - poput bivših partnera.

Slika nije dostupna Sanjate li neobične snove u izolaciji? Niste jedini; znanstvenici objasnili njihovo skriveno značenje

Seks i horoskop Snovi i seks: Što znači kada vam u takav san zaluta šef ili prijatelj?

Ako ste i sami u snovima u posljednje vrijeme vidjeli bivšeg partnera, znajte da niste sami. Među Britancima je provedeno istraživanje koje je pokazalo da se pretraživanje pitanja "zašto sanjam bivšeg/bivšu" povećalo za nevjerojatnih 2450 posto u odnosu na prošlu godinu.

A zašto se to događa? Naravno da ne postoji jedan, konačan odgovor, ali ako se u obzir uzme trenutna situacija, u kojoj se naš život zbog pandemije drastično promijenio, naši bivši u snovima metaforički predstavljaju nedostajanje i tugu za prošlim, lijepim vremenima, koja su ostala iza nas.

I sada i inače dobro je znati da je za snove u kojima se pojavljuju naši partneri bitan kontekst - nisu bitni oni, nego ono što predstavljaju.

Bivši se u snovima mogu pojaviti i kada smo u sretnoj vezi i to najčešće ne znači da želimo tu osobu natrag u svoj život.

Naravno, što točno bivši predstavlja u snu ovisi o samom snu jer nije svaki isti, ali oni su prije svega simbol nečega.

Primjerice, mnogi se nakon sna o bivšem partneru probude s mišlju da im ta osoba možda nedostaje. Stručnjaci za snove tvrde da vam vjerojatno ne nedostaje bivši, nego nešto vezano za osobu kakva ste vi bili kada ste bili s njim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju