Eukaliptus je mnogima poznat kao omiljena poslastica koala. Postoji čak 700 vrsta eukaliptusa, a preslatke životinje hrane se s njih 70-ak.

Galerija Eukaliptus je u posljednje vrijeme vrlo popularna biljka kada je u pitanju uređenje interijera Eukaliptus - 6 Eukaliptus - 3 +3 Idealan je za ljubitelje minimalizma

Osim koala, ovu biljku vole i ljudi. Mnogi je zato koriste prilikom tuširanja. Osim što opušta, miris eukaliptusa pomiješan s vodenom parom olakšava disanje kod začepljenog nosa i prehlade. Zbog toga je čest sastojak preparata za lakše disanje i ovlaživača zraka.

Eukaliptus je također pravi hit u uređenju interijera pa ga nećete moći izbjeći ako pogledate profile popularnih blogerica na Instagramu.
 


Najtraženija je vrsta pod nazivom Eucalyptus cinerea s efektnom srebrnkastom površinom. Od eukaliptusa se rade razni vijenci, njime možete ukrasiti stol za večeru, a također je popularan dodatak vjenčanim buketima.

Osim kao dio grandioznih aranžmana, divno će izgledati i ako ga jednostavno samog stavite u vazu i izložite na posebno mjesto.

Zavirite u našu galeriju i provjerite kako eukaliptus možete iskoristiti za uljepšavanje svoga doma.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju