U rumunjskom gradu Cluj-Napoca kartu za javni prijevoz možete nabaviti na najoriginalniji način na svijetu – preko pametnih aparata ispred kojih se trebate dobro oznojiti.

Iako bismo tijekom cijele godine trebali razmišljati o zdravom načinu života, ljeto nas uvijek potekne na prve korake. Mnogi prije odlaska na godišnji odmor počinju planirati obroke, vježbati i više se kretati.

Na svijetu svakodnevno nastaju neki novi trendovi, a zdravi način života, zasigurno je jedan od onih koji bismo objeručke trebali prigrliti.

I ne razmišljaju samo pojedinci o tome, već i gradovi koji svim snagama stanovnike pokušavaju potaknuti da više šetaju, voze bicikl, trče, koriste role i tako, barem tijekom ljetnih mjeseci, izađu iz automobila.

Jedan od načina na koje europski gradovi pokušavaju maknuti automobile s ceste jest i besplatan javni prijevoz. I dok neki smatraju da bi takva politika bila direktan udarac po gradskim džepovima, drugi smišljaju originalne načine za realizaciju svoje ideje.

Tako je rumunjski grad Cluj-Napoca smislio originalnu valutu kojom će građeni i posjetitelji plaćati karte za javni prijevoz. Ako želite besplatnu kartu, morate napraviti 20 čučnjeva u dvije minute. Pametni aparat snima svaki vaš pokret pa ga nikako ne možete prevariti.

Nakon što se dobro oznojite, možete preuzeti svoju kartu i nastaviti vožnju javnim prijevozom. Svoju kartu možete sačuvati za kasnije, jer vrijedi u cijeloj njihovoj prometnoj mreži.

Žena radi čučnjeve Što se dogodi u tijelu ako svaki dan tijekom jednog mjeseca napravite 100 čučnjeva

Inače nam je jako teško stvoriti zdrave navike, a Rumunjska je definitivno zaslužila medalju za originalnost. Ali i utegnute stražnjice koje su česti prizor na njihovim ulicama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju