Nakon rođenja svoje prve kćeri Esmeralde 2015. godine, 45-godišnja Eva Mendes uzela je glumačku stanku.

Galerija Eva Mendes Eva haljinu iz svoje nove proljetne kolekcije nosi i u slobodno vrijeme Eva u istoj haljini na predstavljanju kolekcije prije par tjedana +0 Eva Mendes

Međutim, svoju modnu karijeru nije željela zapostaviti. Lijepa Eva već šestu godinu zaredom dizajnira kolekcije povoljnih odjevnih komada za modni američki brend New York & Company.

Prije nekoliko tjedana u Kaliforniji je službeno predstavila novu proljetnu kolekciju kojom dominira odjeća inspirirana sedamdesetima, poput trapezica, šarenih bluza s cvjetnim uzorkom i haljina A-kroja.

Jedna od njih, ona pod nazivom Hannah koja se prodaje po cijeni od 62 dolara (408 kuna), posebno se sviđa glumici koja ju je nosila na predstavljanju kolekcije. Nosi je i u slobodno vrijeme pa je ovaj put u njoj "skočila" do knjižare, a zatim otišla po kavu.

Eva Mendes Nespojiva kombinacija Eve Mendes koja poručuje: "Ne zamaram se modom!"

Vrlo udoban i prozračan model u potpunosti napravljen od pamuka koji se u struku veže pamučnim remenom idealan je za nadolazeće tople proljetne i ljetne dane. Haljina je ukrašena prugastim uzorkom, Evinim omiljenim motivom. Obožavam prugice. Kad god mogu, inkorporiram ih u neki odjevni komad. Toliko ih volim, kazala je.

Eva haljinu iz svoje nove proljetne kolekcije nosi i u slobodno vrijeme Eva haljinu iz svoje nove proljetne kolekcije nosi i u slobodno vrijeme (Foto: Profimedia)

Sve moje kolekcije inspirirane su uspomenama na moju majku i sestre te različitim životnim razdobljima. Mi ljudi emotivno smo vezani za odjeću i zato u trenutku kada dizajniram volim ideju stvaranja potencijalne uspomene za nekoga. Moja baka Amada, koju nikad nisam upoznala i po kojoj smo našoj mlađoj djevojčici dali ime, također mi je velika inspiracija. Imamo njezine prekrasne fotografije iz 20-ih godina prošlog stoljeća na Kubi, tako da se inspiriram i nakitom koji je voljela te haljinama koje je nosila, rekla je Eva i dodala kako su modeli iz proljetne kolekcije kao stvoreni za nošenje tijekom važnih prigoda u narednim mjesecima poput Uskrsa ili Majčina dana.

Glumica sebe ne smatra trendsetericom i kaže da ne voli modu, ali cijeni dobar stil. Nisam trendseterica i ne volim modu. Volim stil, to je nešto drugo. Uživam u izražavanju same sebe kroz stil i cijenim unikatni stil drugih ljudi. Ne znam kako bih definirala vlastiti stil u ovom trenutku. Recimo da je 'očajna mama koja pokušava ne izgledati očajno' moja vibra, našalila se Eva.

Eva u istoj haljini na predstavljanju kolekcije prije par tjedana Eva u istoj haljini na predstavljanju kolekcije prije par tjedana (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju