Nakon rođenja svoje prve kćeri Esmeralde 2015. godine, 45-godišnja Eva Mendes uzela je glumačku stanku.

Galerija

Međutim, svoju modnu karijeru nije željela zapostaviti. Lijepa Eva već šestu godinu zaredom dizajnira kolekcije povoljnih odjevnih komada za modni američki brend New York & Company.

Prije nekoliko tjedana u Kaliforniji je službeno predstavila novu proljetnu kolekciju kojom dominira odjeća inspirirana sedamdesetima, poput trapezica, šarenih bluza s cvjetnim uzorkom i haljina A-kroja.

Jedna od njih, ona pod nazivom Hannah koja se prodaje po cijeni od 62 dolara (408 kuna), posebno se sviđa glumici koja ju je nosila na predstavljanju kolekcije. Nosi je i u slobodno vrijeme pa je ovaj put u njoj "skočila" do knjižare, a zatim otišla po kavu.

Vrlo udoban i prozračan model u potpunosti napravljen od pamuka koji se u struku veže pamučnim remenom idealan je za nadolazeće tople proljetne i ljetne dane. Haljina je ukrašena prugastim uzorkom, Evinim omiljenim motivom. Obožavam prugice. Kad god mogu, inkorporiram ih u neki odjevni komad. Toliko ih volim, kazala je.

Eva haljinu iz svoje nove proljetne kolekcije nosi i u slobodno vrijeme
Eva haljinu iz svoje nove proljetne kolekcije nosi i u slobodno vrijeme (Foto: Profimedia)

Sve moje kolekcije inspirirane su uspomenama na moju majku i sestre te različitim životnim razdobljima. Mi ljudi emotivno smo vezani za odjeću i zato u trenutku kada dizajniram volim ideju stvaranja potencijalne uspomene za nekoga. Moja baka Amada, koju nikad nisam upoznala i po kojoj smo našoj mlađoj djevojčici dali ime, također mi je velika inspiracija. Imamo njezine prekrasne fotografije iz 20-ih godina prošlog stoljeća na Kubi, tako da se inspiriram i nakitom koji je voljela te haljinama koje je nosila, rekla je Eva i dodala kako su modeli iz proljetne kolekcije kao stvoreni za nošenje tijekom važnih prigoda u narednim mjesecima poput Uskrsa ili Majčina dana.

Glumica sebe ne smatra trendsetericom i kaže da ne voli modu, ali cijeni dobar stil. Nisam trendseterica i ne volim modu. Volim stil, to je nešto drugo. Uživam u izražavanju same sebe kroz stil i cijenim unikatni stil drugih ljudi. Ne znam kako bih definirala vlastiti stil u ovom trenutku. Recimo da je 'očajna mama koja pokušava ne izgledati očajno' moja vibra, našalila se Eva.

Eva u istoj haljini na predstavljanju kolekcije prije par tjedana
Eva u istoj haljini na predstavljanju kolekcije prije par tjedana (Foto: Getty Images)