Svima nam je poznat onaj osjećaj kad čujemo omiljenu pjesmu i istog trena nam se na licu pojavi osmijeh i u trenutku popravi raspoloženje. Naš mozak zaista pozitivno reagira na glazbu koja nam odgovara, ona nas može itekako oraspoložiti i usrećiti, a postoje i određene pjesme koje nas najviše čine sretnima.

Glazba i sreća usko su povezane, a znanost je dokazala da nam mozak bolje radi kada smo sretni, pa smo tada i produktivniji. Dakle, kada se oraspoložimo, to nam neće samo pomoći da lakše prebrodimo sumorne dane. Pomoći će nam i da jasnije razmišljamo i više toga obavimo.

Nizozemski neurolog dr. Jacob Jolij u svojem istraživanju pozabavio se pitanjem koje nas pjesme čine najsretnijima te otkrio da su najsretnije pjesme malo brže od prosječnih pjesama, napisane u duru te govore ili o sretnim događajima ili – totalnim besmislicama.

Karizmatična Debbie Harry, pjevačica kultne grupe Blondie Koja je pjesma bila najveći hit one godine kada ste se rodili?

Slika nije dostupna Koja ste pjesma grupe Guns N' Roses s obzirom na horoskopski znak?

Jolij je skupio te faktore u formulu za najsretniju pjesmu te potražio postojeće hitove koji su odgovarali njegovu predlošku. Tako je nastao popis s deset najsretnijih pjesama, koje možete poslušati u nastavku. Možda se i vaša najdraža pjesma našla na ovom "feel good" popisu.

1. Don't Stop Me Now (Queen)

 

2. Dancing Queen (Abba)

 

3. Good Vibrations (The Beach Boys)

 

4. Uptown Girl (Billie Joel)

 

5. Eye of the Tiger (Survivor)

 

6. I'm a Believer (The Monkees)

 

7. Girls Just Wanna Have Fun (Cyndi Lauper)

 

8. Livin' on a Prayer (Jon Bon Jovi)

 

9. I Will Survive (Gloria Gaynor)

 

10. Walking on Sunshine (Katrina & The Waves)

 

Ankete

(8582) Koja pjesma vas čini najsretnijima?

rezultati povratak glasova5520
rezultati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju