Prema drevnoj kineskoj vještini življenja i uređenja prostora, poznatoj kao Feng shui, određeni predmeti u našem domu prizivaju negativnu energiju i blokiraju onu pozitivnu. U nastavku saznajte koje su to stvari.

1. Uvenulo cvijeće

S obzirom na to da biljke simboliziraju rast i napredak, osušeno cvijeće ili uvenule biljke prema Feng shui vjerovanjima treba odmah izbaciti iz doma. Staro i uvenulo cvijeće predstavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kojem smjeru. Zato se riješite starog buketića kojeg čuvate i odaberite novi koji će osvježiti vaš prostor.

2. Potrgani nefunkcionalni predmeti

Slomljeni i nefunkcionalni predmeti s vremenom se na negativan način manifestiraju u vašem životu. Puno je bolje prostor ostaviti praznim nego u domu držati potrgane stvari koje ne služe ničemu.

3. Neželjeni darovi
Unatoč pozitivnim namjerama, mnogi od nas su sigurnom barem jedanput primili darove koje nisu htjeli. Iako možete cijeniti gestu, ćuvanje neželjenog predmeta utječe na naš mir i sreću. Feng shui stručnjaci smatraju da bismo takve darove trebali donirati i maknuti ih iz svog životnog prostora.

Pročitajte i 7 promjena u kuhinji koje donose sreću i uspjeh u vaš život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju