Blagdansko razdoblje može biti i vrlo stresno razdoblje.

Obzirom da je feng shui moćan alat za stvaranje mirne i skladne energije, u smanjenju stresa i uživanju u predivnom periodu mogli bi vam pomoći feng shui savjeti za ukrašavanje.

NAJBOLJA LOKACIJA

Između ostalog, tu su feng shui savjeti za najbolju lokaciju vašeg božićnog drvca.

Oblik tradicionalnog božićnog drvca je, prema feng shuiju, moćni simbol bogatstva, a lokacija na koju postavite to drvce može privući prosperitet u vaš život.

Trokutasti oblik božićnog drvca smatra se i simbolom vatre u feg shuiju, a najbolje mjesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji lijevi kut vašeg doma.

Taj dio smatra se područjem bogatstva i na njemu su trokutasti oblici i objekti napravljeni od drva posebno snažni, tako da će stavljanje drvca na tu lokaciju u kući privući bogatstvo i prosperitet.

Naravno, ne može svatko postaviti drvce na savršeno mjesto, barem kada je u pitanju feng shui, posebno ako postoji neka obiteljska tradicija, odnosno mjesto na koje se svake godine postavlja drvce ili ako ste jednostavno ograničeni prostorom.

Kako bi dodatno uživali u blagdanima, mogu vam pomoći i feng shui savjeti.

KAKO SVAKAKO DO SREĆE

Ako ne možete mijenjati prostoriju u kojoj će biti jedan od najbitnijih dijelova Božića, vaše božićno drvce možete iskoristiti za privlačenje pozitivne energije slijedeći još neke jednostavne principe feng shuija.

Prije svega vaše božićno drvce treba biti čisto i u dobrom stanju. Više sreće donijet će i drvce koje je veliko i visoko jer je simbol obilja i uspjeha.

Kada je u pitanju ukrašavanje drvca, trebalo bi biti zastupljeno pet elemenata: vatra, drvo, zemlja, metal i voda.

Element vatre može biti zastupljen pomoću crvenih, žutih ili narančastih ukrasa, te pomoću lampica omotanih oko drvca. Sve zeleno može predstavljati element drva koji simbolizira ravnotežu.

Kristali i dodaci u smeđim ili bež nijansama mogu označavati element zemlje. Bilo što ljubičasto, plavo ili crno dodano na božićno drvce povezano je s elementom vode. Zlatni i srebrni ukrasi tu su kao predstavnici metala.
 

Pogledajte i savjete za kićenje drvca "čarobnjaka" čijim se božićnim dekoracijama divi cijeli svijet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju