Blagdanska sezona u punom je zamahu. Oni najnestrpljiviji već su ukrasili svoje domove, a drugi će vrlo brzo skidati prašinu s božićnih ukrasa i baciti se na posao kako bi njihov dom u slavljeničkom prosincu bio u punom sjaju.

Galerija Božićno drvce Nestrpljivi su već okitili drvca Božićno drvce +4 Božićno drvce možda je i najvažniji blagdanski ukras

Ako još niste sigurni kako ove godine ukrasiti možda i najvažniji dio božićnog doma – božićno drvce – možda vam pomogne ovih pet savjeta za koje Dan Cooper, glavni i odgovorni čovjek za pitanje Božića u poznatom britanskom trgovačkom lancu John Lewis, garantira da će ako ih slijedite učiniti vaše drvce savršenim.

1. Pažljivo pripremite drvce

Uzmite vremena za pripremu božićnog drvca, posebno ako koristite prirodno. Prije postavljana drvca obvezno postavite podlogu koju koristite, a ispod nje stavite i papir kako biste dodatno zaštitili pod od ispalih iglica.

Kada su u pitanju lampice vrijedi pravilo - što više to bolje.

2. Upravljajte "unutarnjim sjajem"

Kada postavljate lampice, uz jezgru drvca postavite žaruljice toplijih tonova koje će stvoriti predivan unutarnji sjaj.

3. Nemojte se suzdržavati

Kada su u pitanju lampice, što više to bolje. Drvce ukrasite s najmanje 100 lampica, s kojima će zasjati punom snagom. Ako niste fan postavljanja lampica, možete kupiti "zavjesa božićne lampice" koje se obično koriste za ukrašavanje kuća, prozora, dvorišta..., ali itekako mogu odraditi posao i na drvcu.

4. Red je ključan

Neka vaše kuglice budu u barem u tri različite veličine. Kada ih postavljate, neka raspored jednakih kuglica na drvcu bude cik-cak. Posebne kuglice, one koje za vas imaju sentimentalnu vrijednost, postavljajte posljednje, i to na mjesta na kojima će zapeti za oko svakome tko pogleda vaše drvce. One neka budu onaj konačni čarobni dodir. Ukrasi neobičnih oblika još su jedan odličan način da vaše drvce bude još zanimljivije.

5. Poigrajte se bojama

Iako su mnogima omiljena božićna drvca koja su ukrašena jednobojno, možda je vrijeme da svojim crvenim, srebrnim ili zlatnim kuglicama pridružite cijelu baletu boja koje će vaše drvce učiniti posebno veselim, kakvi uostalom i jesu blagdani koji se bliže.

Ako ste ipak fan jednobojno ukrašenog drvca, možda se ove godine ono može dodatno zelenjeti – pogledajte kako da božićno drvce izgleda čarobno i bez crvene i zlatne.

Nestrpljivi su već okitili drvca Nestrpljivi su već okitili drvca (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju