Simbolično, uoči Svjetskog dana zaštite životinja, prvi zagrebački festival pasa "izbacio" je program i najavio zabavan vikend koji je pred nama. Trg dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, 7. i 8. listopada ugostit će Festival pasa svih rasa i postati oaza za sve njuške, njihove vlasnike i one koji to tek žele postati.

Galerija Festival pasa svih rasa održava se na zagrebačkom Tuđmancu povodom Svjetskog dana zaštita životinja - 8 Festival pasa svih rasa održava se na zagrebačkom Tuđmancu povodom Svjetskog dana zaštita životinja - 5 Festival pasa svih rasa održava se na zagrebačkom Tuđmancu povodom Svjetskog dana zaštita životinja - 6 +4 Nedjeljni program Festivala pasa svih rasa

Subotnje je prijepodne rezervirano za niz edukacija koje će uvelike pomoći vlasnicima pasa. Pod nazivima Putovanje sa psom i Vrući dani, doktorica veterinarske medicine Maja Črnjević Diklić otkrit će puno dobrih trikova i savjeta za ove dvije teme o kojima vlasnici pasa često razmišljaju.

I dok će se na pozornici otvoriti vrlo važna tema o ulozi pasa pomagača u životu s invaliditetom, u dječjem korneru odvijat će se sjajna radionica Paws&Crafts, a potom i natjecanje za pse "Uhvati me ako možeš" na glavnom poligonu. Sva natjecanja su popraćena vrijednim nagradama izlagača, a prijave se rade na licu mjesta.

Festival pasa svih rasa održava se na zagrebačkom Tuđmancu povodom Svjetskog dana zaštita životinja - 1 Na glavnom poligonu održat će se natjecanje za pse 'Uhvati me ako možeš' (Foto: PR)

Popodnevni sati ponovno su rezervirani za edukacije i radionice – ovog puta o tome kako pravilno počešljati psa, trenirati svog ljubimca te koja je uloga odgovornog vlasnika kao ključne poruke cijelog festivala, koju će objasniti udruga Šapica. Klub za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb otkrit će koje su to sve kinološke discipline, a na poligonu se istovremeno očekuju još dvije aktivnosti – natjecanje za pse "Odoli izazovu" te trikovi s trenerima "Pokaži što znaš", rally obedience i nosework radionica na kojoj su dobrodošla sva pitanja, nedoumice i problemi s dresiranjem s kojima se nose vlasnici pasa.

Nakon nastupa dječjeg zbora Kikići u 16 sati, od 17 do 20 sati svi će posjetitelji moći uživati u DJ programu "Woofstock rave".

U nedjelju su na programu još dva pseća natjecanja. Na središnjem poligonu manifestacije svi zainteresirani vlasnici pasa moći će svoje dlakavce prijaviti na "Odoli izazovu" ili "Pređi sve prepreke" dok je na istom mjestu od 15 do 20 sati ponovno zakazana sjajna edukacija trenera. Drugi dan festivala predavači će pokriti brojne teme – od linjanja, zdrave prehrane i snalaženja sa štencima do osetoartritisa.

S obzirom da Festival pasa svih rasa ima vrlo važnu poruku i cilj, a to je udomljavanje životinja, Prijatelji životinja otkrit će sve preventivne mjere napuštanja životinja, a Udruga Merida otvoriti temu važnosti udomljavanja. Ono što će posebno privući sve vlasnike pasa jesu Uniko pet shop zone na kojima se besplatno nudi rezanje noktića, izlinjavanje, grooming, a food kutku će psi imati i svoj švedski stol za degustaciju. Kids corner ponovno će razveseliti najmlađe i u nedjelju – facepaintingom te nastupom dječjeg zbora Bajka, a odrasle željne zabave čeka DJ program "Pawty Animals".

Festival pasa svih rasa održava se na zagrebačkom Tuđmancu povodom Svjetskog dana zaštita životinja - 5 Uoči Svjetskog dana zaštite životinja, prvi zagrebački festival pasa najavio je zabavan vikend pred nama (Foto: PR)

Art of Bar Filipa Lipnika predstavit će svoje signature koktele i pića. U suradnji s brandom Tito's Vodka, tri koktela nudit će po promotivnoj cijeni od 5 eura, a od svakog će se donirati 1 euro zakladi Bestie iz Splita. Uz to, bit će dostupne majice i platnene torbe, unikatnog dizajna, ostvarenog u suradnji s hrvatskom dizajnericom Ana Mariom Ricov, a sav novac prikupljen prodajom također će biti doniran što ne čudi, jer ovaj brend vodke već 25 godina aktivno pomaže udrugama za zaštitu životinja diljem svijeta.

Pas Luna misli da je u prošlom životu bila čovjek "Ona je anđeo": Upoznajte psića Lunu koja misli da je u prošlom životu bila čovjek

Na zagrebačkom Tuđmancu parkirat će se i popularna gastro prikolica Munchy. Burger s konopljom, wrap s pršutom i razne varijacije wafflea tek su dio ponude koja će u dva dana festivala dobro zamirisati svim vlasnicima pasa, a još više onima zbog kojih se sve ovo i organizira – čovjekovim najboljim prijateljima.

Festival pasa svih rasa održava se na zagrebačkom Tuđmancu povodom Svjetskog dana zaštita životinja - 6 Subotnji program Festivala pasa svih rasa (Foto: PR)

Priča o spašavanju psa Sahare: "I kad vam se čini da ne možete ništa učiniti, i ono najmanje što učinite, nekome može značiti život" Tužna Saharina priča ipak je imala sretan kraj - 4 Tužna Saharina priča ipak je imala sretan kraj - 1 Tužna Saharina priča ipak je imala sretan kraj - 3 +2 Tužna Saharina priča ipak je imala sretan kraj - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju