Na brojnim zagrebačkim lokacijama, uz razne popratne sadržaje, od 15. do 19. ožujka održat će se Festival svjetla.

Galerija Festival svjetla Zagreb 2022. godine Festival svjetla prošle godine Festival svjetla prošle godine +1 Festival svjetla prošle godine

Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće - renesansa u nama i oko nas.

Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada, navodi se na stranicama Festivala.

Dodaju i kako Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo.

Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti, napisali su organizatori pozvali sve da dođu u grad i zajedno s njima dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način.

Slika nije dostupna Festival svjetla: Prekrasna priča o mjesecu i zvijezdi

Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće, zaključili su.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju