Sigurno se sjećate ružičaste haljine koju je Marilyn Monroe nosila u filmu 'Muškarci više vole plavuše' ili pak crne haljine Audrey Hepburn u filmu 'Doručak kod Tiffanyja'. Međutim, mogli bi vas iznenaditi filmovi koji zapravo imaju najviše promjena kostima.

1. EVITA

Na prvom mjestu ljestvice filma s najviše kostima našao se slavni mjuzikl iz 1996. koji prikazuje tragični život Eve Peron, prve dame Argentine tijekom sredine 20. stoljeća.

Madonna, koja je utjelovila Peron, oborila je u filmu Guinnessov svjetski rekord za najviše izmjena kostima. Tako je kraljica popa promijenila 85 kostima, uključujući čak 39 šešira, 45 pari obuće te 56 pari naušnica. Mnogi kostimi su rađeni upravo prema onima koje je sama Peron nosila, poput kaputa od kune, ženskih odijela ili glamurozne bijele haljine za bal.

Nakon 33 godine "Evita" srušila je Guinnessov svjetski rekord koji je dotad držala "Kleopatra".

2. KLEOPATRA

Prije "Evite" Guinnessov svjetski rekord je držala glumačka diva Elizabeth Taylor u poznatom holivudskom klasiku "Kleopatra" iz 1963. godine. Taylor je tada promijenila čak 65 kostima uključujući i slavni plašt od 24-karatnog zlata koji je dizajniran da izgleda kao krila feniksa.

Naglasak je bio na velikim metalnim narukvicama, maxi haljinama u živim bojama te detaljima bogatim ukrasima za glavu. Također, za potrebe snimanja filma, koji je i danas poznat kao jedna od najskupljih produkcija u Hollywoodu, napravljeno je sveukupno 26 tisuća kostima.

3. MARIJA ANTOANETA

Film iz 2006. bavi se životom najpoznatije francuske kraljice, a taj prikaz naravno nije mogao proći bez raskošnih rokoko kostima.

Glumica Kirsten Dunst, koja je utjelovila glavnu ulogu, tijekom snimanja promijenila je čak 60 haljina te nekolicinu visokih perika po kojima je kraljica bila poznata. Haljine toga doba bile su iznimno bogate detaljima, vezovima te materijalom i u stilu krinolina, stoga je dugo vremena i pomoći trebalo da se obuku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju