Ne postoji dobar glavni lik bez odličnog sporednog lika – kako u filmovima tako i u životu. U ovom slučaju mi smo dobri glavni likovi, dok su naše majke odigrale ulogu života kako bismo upravo to i postali. Sebe nikad ne stavljaju na prvo mjesto te barem na Majčin dan zaslužuju da su uloge obrnute. Donosimo vam četiri filma u kojima su majke i sporedni i glavni likovi.

1. Čelične magnolije
Kako i sam naslov kaže, u ovom filmu žene su nježne poput magnolija, ali i čvrste poput čelika. Sally Field glumi majku Julie Roberts. Robert se bori s bolešću od koje nastanu opasne komplikacije kojih se Field pribojavala.

Iako u ovom filmu riječ o posebnom odnosu između majke i kćeri, riječ je i o čvrstim ženskim prijateljstvima čija je zanimljiva dinamika proizašla iz druženja u kozmetičkom salonu. Ovo je jedan od onih prekrasnih filmova čiji će trenutci vas i vašu majku nasmijati, ali i rasplakati.

2. Pomajka
Susan Saradon u ovom filmu glumi majku dvoje djece, Anne i Bena, dok Julia Roberts glumi njihovu buduću pomajku. Odnosi su itekako zategnuti, dvije žene se nikako ne slažu, a stvari se dodatno zakompliciraju kada lik Susan Saradon sazna da umire.

Kadar iz filma Zgodna žena Pet ženskih filmova iz 90-ih koje uvijek iznova volimo pogledati

Naglasak je na odnosu između Saradon i Robert koje su apsolutno briljatno odglumile svoje uloge, no jednako su važni odnosi koje one imaju s Annom. Upravo to će ih i pomiriti - majčin strah da će je kćer zaboraviti i pomajčin strah da će Anna na svom danu vjenčanja samo željeti prisutnost majke.

3. Mamma Mia!
Ovdje je riječ o zabavnom mjuziklu samo s pjesmama popularne grupe ABBA u kojemu Meryl Streep igra ulogu majke. Ako to nije dovoljno da se odlučite na gledanje filma, onda će vas radnja filma osvojiti zasigurno.

Naime, kćer Meryl Streep se udaje, te tako buduća mladenka šalje tri pozivnice za vjenčanje za tri vrlo posebna gosta. Kako joj majka ne želi reći tko je njezin otac ona je odlučila tri moguća kandidata pozvati na svoje vjenčanje.

4. Moje pjesme, moji snovi
Jednostavno smo morali uvrstiti ovaj klasičan mjuzikl. Iako Julie Andrews nije biološka majka von Trapp djece već je njihova guvernanta, njezino strpljenje i dobrota koji su tako prekrasno prikazani u filmu stvarno su majčinske odlike.

Ovakav klasičan film nepogrešiv je izbor, a vaša majka će zasigurno uživati u njemu. No, još važnije je da zajedno provedete lijepo popodne i da joj pokažete koliko je cijenite i volite.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju