Od poljubaca od kojih smo i same osjetile trnce pred malim ekranima do romantičnih gesta zbog kojih nismo mogle zaustaviti suze, postoje filmski parovi koji su nas jednostavno oduševljavali i još uvijek to čine.

Galerija +0 Baby i Johnny

Dio tih parova kojima se uvijek radujemo na malim ekranima i zbog kojih još malo više vjerujemo u ljubav, izdvojili smo u nastavku. Je li se vaš favorit našao na popisu?

1. Rose i Jack (Titanik)

Iako je njihova veza od samog početka bila osuđena na propast, Rose (Kate Winslet) i Jack (Leonardo DiCaprio) jedan su od najpoznatijih filmskih parova svih vremena. I njihovu priču ljudi vole, vole priču o paru za koji smo navijali da preživi dok je sve oko njih tonulo. Čak i oni najtvrđeg srca moraju priznati da je ovaj par jedan od najboljih filmskih parova svih vremena.

Prizori iz filma Sam u kući - 5 Ho, ho, ho! Saznajte koji ste božićni film s obzirom na horoskopski znak

Jennifer Aniston i Owen Wilson u sceni iz filma Marley i ja Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu

2. Ilsa i Rick, Casablanca

Ova priča o izgubljenoj ljubavi iz 1942. godine u kojoj glavne uloge igraju Ingrid Bergman i Humprey Boggart ostala je u našim sjećanjima i zbog nekih kultnih rečenica poput Od svih lokala u svim gradovima u cijelom svijetu, ona uđe u moj ili Poljubi me. Poljubi me kao da je zadnji put! Klasične romanske nikad ne izlaze iz mode, a priča o Isli i Ricku čini Casablancu jednom od najvećih ljubavnih priča ikad ispričanih.

3. Baby i Johnny (Prljavi ples)

Johnny (Patric Swayze) i Baby (Jennifer Gray) jedan su od onih parova koje će svi prepoznati čim ih ugledaju na nekoj fotografiji. Mnoge žene su zbog njihove romanse na praznicima maštale o nečem sličnom. A dodatni plus njihove priče je i genijalan soundtrack.

Jennifer Grey proslavila je uloga u filmu Prljavi ples Baby i Johnny (Foto: Profimedia)

4. Sally i Harry (Kada se Harry sreo Sally)

Što se dogodilo kada je Harry sreo Sally? Pa, jedna od najupečatljivijih filmskih ljubavnih priča i jedan od najboljih parova koji se ikad pojavio na filmu. Kada su se Harry (Billy Crystal) i Sally (Meg Ryan) prvi put sreli nisu se slagali oko toga mogu li muškarci i žene biti platonski prijatelji. Dvoje prijatelja naposljetku se zaljubljuju, a sretan završetak jedan je od razloga zašto se ljubitelji romantičnih komedija rado vraćaju ovom filmu.

5. Vivian i Edward (Zgodna žena)

Film Zgodna žena zapravo je nevjerojatna bajka, ali i bajka kojoj se uvijek rado vraćamo. Priča je to o Vivian (Julia Roberts), prostitutki čiji udvarač postaje poslovni čovjek Edward (Richard Gere).

Riječ je o kultnoj radnji koju znamo napamet, ali to nas neće spriječiti da iznova gledamo ovaj film kad god to poželimo.

Slika nije dostupna Kultni filmovi kralja romantičnih komedija koje moraju pogledati ljubitelji tog žanra

6. Molly i Sam (Duh)

Ova filmska ljubav je drugačija od drugih. Molly Jensen (Demi Moore) ostaje bez svog zaručnika Sama (Patrick Swayze). No, njihova ljubav nastavlja živjeti i nakon Samove smrti jer on kao duh štiti Molly od zla., Potresan i dirljiv ima svoje mjesto među ljubiteljima velikih ljubavnih priča.

7. Allie i Noah (Bilježnica)

Ljubavna priča između bogatašice Allie (Rachel McAdams) i siromašnog Noaha (Ryan Gosling) oduševila je brojne dame diljem svijeta. Ljubavna priča koja je trajala cijeli život i kojoj ništa nije uspjelo stati na put i danas je omiljena mnogima. Činjenica da se filmski par zaljubio i u stvarnom životu učinila ju je još boljom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju