Od poljubaca od kojih smo i same osjetile trnce pred malim ekranima do romantičnih gesta zbog kojih nismo mogle zaustaviti suze, postoje filmski parovi koji su nas jednostavno oduševljavali i još uvijek to čine.

Galerija Ilsa i Rick Jennifer Grey proslavila je uloga u filmu Prljavi ples Sally i Harry +1 Edward i Vivian

Dio tih parova kojima se uvijek radujemo na malim ekranima i zbog kojih još malo više vjerujemo u ljubav, izdvojili smo u nastavku. Je li se vaš favorit našao na popisu?

1. Rose i Jack (Titanik)

Iako je njihova veza od samog početka bila osuđena na propast, Rose (Kate Winslet) i Jack (Leonardo DiCaprio) jedan su od najpoznatijih filmskih parova svih vremena. I njihovu priču ljudi vole, vole priču o paru za koji smo navijali da preživi dok je sve oko njih tonulo. Čak i oni najtvrđeg srca moraju priznati da je ovaj par jedan od najboljih filmskih parova svih vremena.

Scena iz filma Sam u kući Ho, ho, ho! Saznajte koji ste božićni film s obzirom na horoskopski znak

Jennifer Aniston i Owen Wilson u sceni iz filma Marley i ja Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu

2. Ilsa i Rick, Casablanca

Ova priča o izgubljenoj ljubavi iz 1942. godine u kojoj glavne uloge igraju Ingrid Bergman i Humprey Boggart ostala je u našim sjećanjima i zbog nekih kultnih rečenica poput Od svih lokala u svim gradovima u cijelom svijetu, ona uđe u moj ili Poljubi me. Poljubi me kao da je zadnji put! Klasične romanske nikad ne izlaze iz mode, a priča o Isli i Ricku čini Casablancu jednom od najvećih ljubavnih priča ikad ispričanih.

Ilsa i Rick Ilsa i Rick (Foto: Profimedia)

3. Baby i Johnny (Prljavi ples)

Johnny (Patric Swayze) i Baby (Jennifer Gray) jedan su od onih parova koje će svi prepoznati čim ih ugledaju na nekoj fotografiji. Mnoge žene su zbog njihove romanse na praznicima maštale o nečem sličnom. A dodatni plus njihove priče je i genijalan soundtrack.

Jennifer Grey proslavila je uloga u filmu Prljavi ples Baby i Johnny (Foto: Profimedia)

4. Sally i Harry (Kada se Harry sreo Sally)

Što se dogodilo kada je Harry sreo Sally? Pa, jedna od najupečatljivijih filmskih ljubavnih priča i jedan od najboljih parova koji se ikad pojavio na filmu. Kada su se Harry (Billy Crystal) i Sally (Meg Ryan) prvi put sreli nisu se slagali oko toga mogu li muškarci i žene biti platonski prijatelji. Dvoje prijatelja naposljetku se zaljubljuju, a sretan završetak jedan je od razloga zašto se ljubitelji romantičnih komedija rado vraćaju ovom filmu.

5. Vivian i Edward (Zgodna žena)

Film Zgodna žena zapravo je nevjerojatna bajka, ali i bajka kojoj se uvijek rado vraćamo. Priča je to o Vivian (Julia Roberts), prostitutki čiji udvarač postaje poslovni čovjek Edward (Richard Gere).

Riječ je o kultnoj radnji koju znamo napamet, ali to nas neće spriječiti da iznova gledamo ovaj film kad god to poželimo.

Sally i Harry Sally i Harry (Foto: Profimedia)

Zapravo ljubav Kultni filmovi kralja romantičnih komedija koje moraju pogledati ljubitelji tog žanra

6. Molly i Sam (Duh)

Ova filmska ljubav je drugačija od drugih. Molly Jensen (Demi Moore) ostaje bez svog zaručnika Sama (Patrick Swayze). No, njihova ljubav nastavlja živjeti i nakon Samove smrti jer on kao duh štiti Molly od zla., Potresan i dirljiv ima svoje mjesto među ljubiteljima velikih ljubavnih priča.

Edward i Vivian Edward i Vivian (Foto: Profimedia)

7. Allie i Noah (Bilježnica)

Ljubavna priča između bogatašice Allie (Rachel McAdams) i siromašnog Noaha (Ryan Gosling) oduševila je brojne dame diljem svijeta. Ljubavna priča koja je trajala cijeli život i kojoj ništa nije uspjelo stati na put i danas je omiljena mnogima. Činjenica da se filmski par zaljubio i u stvarnom životu učinila ju je još boljom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju