Ima nešto zaista magično u božićnim filmovima, a bez obzira na to koliko puta ih gledali, uvijek ih volimo pogledati iznova. Pa tko uopće zna koliko je puta pogledao "Sam u kući"! A među naslovima koje smo skupili ovdje ima i baš takvih filmova kojih se nemoguće zasititi. Možda vam neki postanu još draži jer otkrivamo koji božićni film najbolje odgovara vašem znaku horoskopa.

OVAN – "Vilenjak"
Zabavna, otkačena, pa i pomalo luda priča o vilenjaku koji se želi uklopiti u svoju ljudsku obitelj odlično se podudara s karakterom ovna u čijem životu je sve ili luda zabava ili velika borba.


BIK - "Santa Claus Is Comin' to Town"
Animirani božićni film iz 1970. godine sinonim je za bikove koji vole klasične stvari i tradiciju i vole se prepustiti dirljivim božićnim klasicima tješeći se uz obilnu blagdansku trpezu.

BLIZANCI – "Božićna priča"
U fantastičnoj priči Charlesa Dickensa u kojoj glavnog lika Ebenezera Scroogea posjete tri duha Božića dajući mu priliku da promjeni svoj život, lako će se pronaći kompleksni blizanci.

RAK – "Divan život"

Nema božićnog filma koji bolje opisuje najemotivniji znak horoskopa od prelijepog klasika "Divan život". Kada bi filmovi bili horoskopski znakovi, onda bi ovo božićno remek-djelo sigurno bilo rak.

LAV – "Božić Charlieja Browna"
Iako vole trošiti na poklone, kako za druge tako i za sebe, i uživaju u blagdanskom šušuru, kićenju i pretjerivanju, lavovi se mogu i zagledati duboko u sebe i zapitati se koji je smisao pretjerane komercijalizacije Božića, baš kao što je to učinio i Charlie Brown.

DJEVICA – "Čudo u 34. ulici"
Još jedan emotivni, estetski vrlo lijepi božićni klasik koji se gleda s paketićem maramica pored sebe, baš je po mjeri inače vrlo razumnih djevica koje se s vremena na vrijeme vole "izgubiti" u ovakvim čudesnim pričama.

VAGA – "Kako je Grinch ukrao Božić"
Iako znaju biti veliki Grinchevi i opiru se tome da se prepuste blagdanskom raspoloženju, vage na kraju ipak popuste i uživaju u čaroliji i duhu blagdana, baš kao što se to dogodilo i Grinchu.

Hero Boy Horoskop: Koji ste lik iz omiljenih božićnih filmova ovisno o vašem znaku?

Kakav je vaš stil kićenja? Kakav je vaš stil uređenja božićnog drvca prema horoskopskom znaku?

ŠKORPION – "Rudolph the Red Nosed Reindeer"
Škorpioni se na prvi dojam čine rezerivranima, nedokučivima i pomalo hladnima, ali zapravo su velike duše čije srce ništa neće ugrijati kao obožavana priča o najpoznatijem sobu s crvenim nosićem uz koju će "opaki" škorpioni ponovno postati djeca.


STRIJELAC – "A Year Without a Santa Claus"
Kad se Djed Mraz nekoliko dana prije Božića probudi s prehladom, liječnik mu savjetuje da uzme godišnji odmor, umjesto da ode dostavljati darove. Akcija i zavrzlama kreću kada Baka Mrazica zaduži dva vilenjaka Jinglea i Janglea da pronađu dokaz da ljudi još uvijek vjeruju u Djeda Mraza...

JARAC – "Zapravo ljubav"
Svatko se može pronaći u jednom od najobožavanijih filmova čija je radnja smještena u vrijeme Božića, ali ova nezaboravna, posebna i vrlo dirljiva priča ipak najbolje opisuje jarčeve čija vladavina i počinje malo prije Božića.

VODENJAK - "Frosty The Snowman"
Vesela, luckasta priča o snjegoviću koji oživi zahvaljujući magičnom šeširu, ali kada vlasnik poželi svoj šešir nazad, a temperature počnu rasti, snjegović mora bježati na Sjeverni pol kako bi preživio, tako dobro opisuje karakter otkačenih i zabavnih vodenjaka.


RIBE – "Sam u kući"
Tko će bolje čuvati, braniti i voljeti svoj dom od osjećajnih riba izuzetno privrženih svojim obiteljima, baš kao što je to u kultnom filmu za sve generacije učinio hrabar i domišljat dječak Kevin McCallister.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju