TikTok je trenutačno jedna od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu. Ako još niste izradili svoj račun ili osjećate da vam nedostaje inspiracije za videe, u ovom članku otkrit ćemo vam kako da se istaknete iz mase na toj društvenoj mreži.

TikTok je društvena mreža koja prvenstveno služi za kreiranje i dijeljenje videosadržaja u trajanju od 15 do 60 sekundi. Trenutačno ima više od 1,1 milijardu aktivnih korisnika u više od 154 zemlje svijeta čija publika komunicira na čak 75 različitih jezika, a korisnici te društvene mreže u prosjeku provedu na platformi 46 minuta dnevno. Većina memeova na društvenim mrežama pojavljuje se upravo na TikToku, što TikTok čini trendseterom među društvenim mrežama.

Otvorite svoj svijet i pridružite se Flip strani

Popularna platforma može vas inspirirati da izazovima pristupate s dozom optimizma i da ih rješavate na zabavan i pozitivan način. TikTok je platforma koja je otvorena za drukčije, za hrabre. Baš kao i na Instagramu, i ovdje možete lajkati, komentirati, slati poruke te dijeliti svoj i tuđi sadržaj. No ono što izdvaja TikTok od ostalih društvenih mreža (naravno, osim YouTubea) jest to što je fokusiran isključivo na videosadržaj.

Tu je i jednostavnost kreiranja atraktivnih videa pomoću brojnih alata koji vam stoje na raspolaganju unutar same aplikacije. Kreiranim videima tako možete dodati glazbu, ali i razne kreativne efekte i na taj način stvoriti zanimljiv sadržaj koristeći samo kameru svoga mobitela.

Zatvorite se za predrasude

Nemate strah od isprobavanja nečega novoga? Onda je vrijeme da osjetite čari novog Samsung Galaxy Z Flip5. Čak i kada je mobitel zatvoren, možete ga koristiti za baš sve što vam treba, a pored toga – tu su i najbolji selfieji dosad jer koristi stražnju kameru. Kada isprobate razne mogućnosti Samsung Galaxy Z Flip5 mobitela i napravite odgovarajući video, možete ga lako dijeliti svugdje jer sadržaj kreiran u toj aplikaciji može se dijeliti i na drugim društvenim mrežama (poput Facebooka, Instagrama, YouTubea), što omogućuje njegovu veću vidljivost.

Samsung Samsung Foto: PR

Tko je sve na TikToku?

Većina korisnika TikToka su mladi. 60 posto korisnika TikToka su mlađe osobe, odnosno one koje danas volimo nazivati Generacijom Z, dok milenijalci broje 35 posto korisničke baze. TikTok je pretekao Google kao najkorišteniju internetsku stranicu prošle godine, a proglašen je i najbrže rastućom platformom društvenih medija svih vremena nadmašivši konkurenciju divova Instagrama, Snapchata i Facebooka.

Kako se izdvojiti iz mase na TikToku?

Zanima vas kako se priključiti trenutačno najpopularnijoj društvenoj mreži i izdvojiti se iz mase? Prvi je korak razmisliti o tome koji su vaši interesi. Taj će vas interes dovesti do stvaranja sadržaja koji se izdvaja od drugih. Za snimanje sadržaja za TikTok najprije se pripremite, a zatim poduzmite sljedeće korake kako biste snimili video koji se među ostalima bolje ističe.

• Pripremite se prije snimanja videa za TikTok.
• Pravilno upravljajte računom na TikToku.
• Suočite se s povratnim informacijama i komentarima svojih obožavatelja i mrzitelja.

Važno je i da ne zaboravite držati korak s trendovima. Bilo da izrađujete zabavni ili edukativni, informativni video, morate se malo potruditi. Nakon što otkrijete svoju ciljanu publiku, popratite svoju poziciju među drugim kreatorima na TikToku.

Već znate da gotovo sve može postati trend na TikToku – vrsta sadržaja koji dijelite (npr. videozapisi iza scene), hashtagovi (kao što je #GuacDance), određeni zvukovi.
Trendovi TikToka vrlo su zarazni i svatko tko koristi platformu može ih pokrenuti. Oni su sjajan način da razvijete svoju kreativnost. U slučaju da naiđete na kreativnu prepreku kada smišljate ideje, možete pronaći inspiraciju gledajući što je trenutačno u trendu.

Samsung Samsung Foto: PR

Za stvaranje sadržaja na TikToku trebat ćete mobitel koji će vam olakšati posao. Samsung Galaxy Z Flip5 praktičan je jer ga lako možete preklopiti i pospremiti u džep. Od koristi svakako može biti kamera koja snima iz izazovnih kutova, kao i vanjski zaslon koji možete prilagoditi. Zahvaljujući FlexCam možete snimiti zapanjujuće videozapise i pretvoriti svaki trenutak u najbolji dosad. Bez obzira na to koju kameru odaberete, Samsung Galaxy Z Flip5 to vam olakšava jer nudi dosad najbolji doživljaj selfija na Galaxy mobitelima. Preostaje vam samo svladati umjetnost poziranja.

Dakle, da biste napravili atraktivan video, sve što vam treba jesu mobitel i vaša omiljena pozadinska glazba dostupna na samom TikToku. S mobitelom Samsung Galaxy Z Flip5 ne treba vam ni prijatelj koji vas snima, ni stativ za mobitel, s njime možete snimiti zabavne videe, a također i zaboraviti na traženje prolaznika da vas fotka (jer znamo da tim fotkama najčešće nismo zadovoljni). Zaboravite na selfie stick, ako dosad već niste. Kontrolor kamere omogućuje upravljanje kamerom preko sata Galaxy Watch6 čime ćete očarati sve oko sebe zumiranim selfijima.

Samsung Samsung Foto: PR

Kada imate mobitel i snimljeni video, treba vam i glazba koju želite sinkronizirati s videom. Možete otvoriti svoju omiljenu playlistu, na Samsung Galaxy Z Flip5 mobitelu pronaći glazbu koju želite, a potom zatvoriti mobitel, slobodno mijenjati pjesme i uživati u trenutku. Odlično je što Samsung Galaxy Z Flip5 jednostavno možete preklopiti, pospremiti u džep i zaplesati. Čak i ako mislite da će vas pratiti čudni pogledi, otvorite se za uživanje u trenutku i zatvorite za brigu o tome što će drugi reći.

Nakon što imate sve to, razmislite o svestranom alatu za uređivanje videozapisa. U tu svrhu možete koristiti alat za uređivanje videa koji dolazi s primarnim i naprednim značajkama za uređivanje videozapisa. Uz podršku u raznim formatima, takvi alati često nude mnoštvo pokretačkih elemenata i glazbe koju možete koristiti bez naknade. Nakon što dovršite izradu privlačnog videozapisa, možete ga izravno izvesti na različite platforme društvenih medija.

Samsung Samsung Foto: PR

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Samsung po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju