Fondant masa - sastojci:
- 50 g margarina
- 1 žlica svijetlog meda
- 1/2 vrećice bijele želatine u prahu
- Nekoliko kapi ekstrakta od vanilije
- 0,03 vode (čašica za rakiju)
- 600 g šećera u prahu
Fondant masa - priprema:
- U vodi otopite želatinu u prahu. U lončiću zagrij med tek dok se ne otopi(pazi da ne zakipi).
- Med maknite s vatre i dodaj margarin te miješajte dok se u potpunosti ne otopi.
- U smjesu dodajte rastopljenu želatinu i par kapi ekstrakta od vanilije (radi boljeg okusa).
- U veću posudu stavite šećer u prahu te dodajte smjesu meda, margarina, želatine i ekstrakta vanilije.
- Sve zajedno miješaj rukama dok ne dobijete glatku smjesu poput tijesta za pizzu. Želite li masu obojiti odvojite dio i u njega dodajte prehrambenu boju po želji.
Savjet:
- Ako je smjesa premekana ili ljepljiva dodajte još malo šećera u prahu
- Želite li razvaljati masu, kako se ne bi ljepila po podlozi umjesto brašna posipajte šećer u prahu.
- Nakon što ste pastu oblikovali po želji po njoj možete crtati, utiskivati uzorke ili lijepiti ukrase
Pročitajte recepte za deserte koje možete obogatiti fondant masom:
Za sve one kreativne, koji uživaju u izradi torti i kolača fondant ili ticino masa je prava igračka (Foto: Shutterstock)