Za sve one kreativne, koji uživaju u izradi torti i kolača fondant ili ticino masa je prava igračka. Gusta masa koja se rasteže poput gume za žvakanje, lako se oblikuje i savija i finog je okusa trenutno je vrlo popularna, a kupovne torte koje sadrže ukrase od fondant paste mogu biti vrlo skupe. Zato budite kreativni, zamijesite finu i zdraviju pastu koja ne sadrži umjetne sastojke i uživajte u vlastitom malom remek djelu

Sastojci:
- 50 g margarina
- 1 žlica svijetlog meda
- 1/2 vrećice bijele želatine u prahu
- Nekoliko kapi ekstrakta od vanilije
- 0,03 vode (čašica za rakiju)
- 600 g šećera u prahu

>> Jednim trikom do jestivih čašica od čokolade

Priprema:
1. U vodi otopite želatinu u prahu. U lončiću zagrij med tek dok se ne otopi(pazi da ne zakipi).

2. Med maknite s vatre i dodaj margarin te miješajte dok se u potpunosti ne otopi.

3. U smjesu dodajte rastopljenu želatinu i par kapi ekstrakta od vanilije (radi boljeg okusa).

Gusta masa koja se rasteže poput gume za žvakanje, lako se oblikuje i savija

4. U veću posudu stavite šećer u prahu te dodajte smjesu meda, margarina, želatine i ekstrakta vanilije.

5. Sve zajedno miješaj rukama dok ne dobijete glatku smjesu poput tijesta za pizzu. Želite li masu obojiti odvojite dio i u njega dodajte prehrambenu boju po želji.

>> Čokoladna torta s Nutellom i lješnjacima

Savjet:
- Ako je smjesa premekana ili ljepljiva dodajte još malo šećera u prahu

- Želite li razvaljati masu, kako se ne bi ljepila po podlozi umjesto brašna posipajte šećer u prahu.

- Nakon što ste pastu oblikovali po želji po njoj možete crtati, utiskivati uzorke ili lijepiti ukrase