Za sve one kreativne, koji uživaju u izradi torti i kolača fondant ili ticino masa je prava igračka. Gusta masa koja se rasteže poput gume za žvakanje, lako se oblikuje i savija i finog je okusa trenutno je vrlo popularna, a kupovne torte koje sadrže ukrase od fondant paste mogu biti vrlo skupe. Zato budite kreativni, zamijesite finu i zdraviju pastu koja ne sadrži umjetne sastojke i uživajte u vlastitom malom remek djelu
Fondant masa - sastojci:
50 g margarina
1 žlica svijetlog meda
1/2 vrećice bijele želatine u prahu
Nekoliko kapi ekstrakta od vanilije
0,03 vode (čašica za rakiju)
600 g šećera u prahu
Fondant masa - priprema:
U vodi otopite želatinu u prahu. U lončiću zagrij med tek dok se ne otopi(pazi da ne zakipi).
Med maknite s vatre i dodaj margarin te miješajte dok se u potpunosti ne otopi.
U smjesu dodajte rastopljenu želatinu i par kapi ekstrakta od vanilije (radi boljeg okusa).
U veću posudu stavite šećer u prahu te dodajte smjesu meda, margarina, želatine i ekstrakta vanilije.
Sve zajedno miješaj rukama dok ne dobijete glatku smjesu poput tijesta za pizzu. Želite li masu obojiti odvojite dio i u njega dodajte prehrambenu boju po želji.