Budite solidarni, a ne pohlepni, bila je prva reakcija Hrvatske udruge poslodavaca kada su se prije nekoliko dana počele širiti fotografije praznih polica supermarketa po društvenim mrežama.

Ukazali su na to da rade sve potrebno kako bi svi građani Hrvatske i njihove obitelji imali na raspolaganju dovoljno hrane i kućanskih potrepština.

No to je nemoguće ostvariti ako su određeni pojedinci pohlepni te uzimaju robu s polica bez osjećaja za potrebe drugih. Ne, nije vam potrebno 1000 rola toaletnog papira niti 100 kila brašna da biste preživjeli pandemiju koronavirusa u svojem domu.

Slika nije dostupna I radnice Udruge Kamensko proizvode maske: "Ovo je naš mali doprinos"

U potpunosti razumijemo vašu brigu, ali moramo upozoriti na to da kupovinom više no što vam je potrebno izlažemo druge tome da bi mogli ostati bez potrepština. Potrepština ima dovoljno za sve ako smo solidarni i radimo zajedno, rekli su tada u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

No određeni se pojedinci na to ne osvrću. Slađana Smiljčić na svojoj stranici na Facebooku danas je objavila fotografiju iz supermarketa u zagrebačkoj četvrti Zapruđe. Na fotografiji su vidljva kolica jedne žene u kojima se nalazi čak 6000 vrećica kvasca u prahu.

Slika nije dostupna Sve se može! Prizor iz Španjolske dokaz je da je ljudski duh nepokolebljiv

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske svakodnevno ponavlja kako će hrane u trgovinama za sve biti dovoljno ako se svi budemo ponašali kao odgovorni članovi društva.

No i bez njihova upozorenja znamo da trebamo biti solidarni, znamo da postoje i stariji i ranjiviji članovi duštva koji ne mogu automobilom ići od jednog supermarketa do drugog ako nekog artikla više nema na polici jer je doslovno razgrabljen.

Budimo ljudi. Uvijek, a pogotovo sada.

Tko je tu lud! Jutros žena bez trunke srama kupila 6000 vrećica kvasca! U Plodinama u Zapruđu....suprug je pitao da kako ju nije sram...žena hladno odgovorila da kaj koga briga!

Suhi kvasac je jedan od važnih sastojaka za pripremu domaćeg kruha, a s ovom količinom moguće je napraviti više od 6000 štruca tog pekarskog proizvoda. Ne znamo koliko veliku obitelj gospođa iz Zapruđa ima, ali sigurno joj nisu potrebne tisuće štruca kruha da bi ih prehranila.

Ne paničarite, budite solidarni, a u trgovinama kupujte onoliko koliko trebate i možete potrošiti. Razmišljajte i o drugima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju