Balayage je tehnika bojanja kose koja je popularna već godinama. Trendovi dolaze i odlaze, ali balayage ostaje. Podsjetimo, radi se o tehnici bojanja kose kojom se postiže osunčani efekt na način da se stvaraju područja svjetla i sjene.

Galerija Jessica Alba Jessica Biel Suki Waterhouse +7 Lucy Hale

Kada su u pitanju trendovi koji se tiču balayagea, uvijek se događaju sitne promjene, ali rezultate je u konačnici isti - predivni osunčani pramenovi i prirodan izgled.

Prema riječima stručnjaka, u razdoblju pred nama popularnije će biti prirodnije, mekše boje koje su lake za održavanje. Naravno, kada je u pitanju balayage u obzir dolaze i sve druge opcije, od plave kose do smeđih nijansi. Važno je samo stvoriti nježni kontrast.

Bitno je naglasiti da ćete za dobar balayage trebati pomoć stručnjaka jer radi se o profesionalnoj tehnici koja zahtijeva pravu vještinu. S obzirom na to da se radi o "tehnici slobodne ruke", balayage se može personalizirati, a kada je dobro napravljen, imat ćete zdravu, sjajnu, trodimenzionalnu boju zbog koje će vaša kosa izgledati kao da je savršeno posvijetlila na suncu.

Nema čestih odlazaka frizeru

Pitanje koje mnogi postavljaju prilikom odlaska na frizuru je - koliko će trajati?

Radi se o frizuri koja može izrastati postupno bez potrebe za održavanjem, ako to ne želite. Kada izraste, vaše kosa će izgledati kako da su vam vrhovi osunčani, što znači da se s balayageom ne obvezujete na česte odlaske u frizerski salon, osim ako to sami ne želite.

Međutim, boja ipak može izblijediti pa je dobro povremeno otići do frizera i osvježiti frizuru kako bi izgledala najbolje moguće. Dobra stvar kod balayagea je ta da su i prema mišljenju profesionalaca dovoljni odlasci kod frizera svaka tri do četiri mjeseca.

Prije nego pogledate balayage frizure zbog kojih ćete poželjeti dogovoriti termin kod svog frizera, evo još nekoliko korisnih informacija.

Balayage je prikladan za sve teksture kose. Bitno je samo da stručnjak prilagodi tehniku na način da najbolje istakne vašu prirodnu teksturu.

Kada je u pitanju njega kose, bitno je koristiti kvalitetne šampone, regeneratore i druge tretmane za kosu.

Savjet stručnjaka je i da jednom tjedno koristite ljubičasti šampon kako biste zadržali tonus pod kontrolom.

Vrijeme je za šišanje? 10 slavnih dama s frizurama koje kopiraju žene diljem svijeta Bob Hailey Bieber ovih dana privlači veliku pozornost Lily James na dodjeli Zlatnih globusa Dua Lipa kao plavuša +2 Zoë Kravitz

A sada je vrijeme da pogledate 20 divnih primjera balayagea koje smo izdvojili, a zbog kojih biste mogli poželjeti promjenu. U galeriji na početku teksta čekaju vas slavne dame koje vole balayage, a u nastavku teksta je još deset sjajnih verzija balayagea koje su uvijek popularne.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju