Lagani voćni desert idealan za ljetne i zimske dane može se pripremiti u toploj i hladnoj varijanti. Potrebni su vam voće po izboru te krema od mascarponea i čokolade

Što vam je sve potrebno?
60g šećera
30g maslaca
vanilin šećer
1dcl soka od naranče
2 breskve ili voće po izboru
Malo ružmarina

Na tavi otopiti šećer, dodati maslac, kad se otopi i poveže sa šećerom dodati sok od naranče.

Pustiti da se krčka na laganoj vatri dok se karamela ne otopi. Dodati ružmarin i vanili šećer koji će dati aromu. Narezane breskve dodati kad se karamel otopio, te pustiti da sve prokuha.

>> Lagana tjestenina s povrćem i tartufima

U ljetnim mjesecima voće je najbolje ostaviti da se ohladi kako bi desert bio osvježavajući, dok zimi možete poslužiti topli desert.

Krema
100g mascarponea
40g topljene čokolade
žlica šećera u prahu
Ribana narančina korica

U mascarpone dodati šećer, naranču koja će pojačati aromu i tamnu čokoladu koja je prethodno otopljena na pari.

Ovaj desert može se pripremiti s ananasom, smokvama ili jabukom ili nekim drugim voćem po izboru.

Ne propustite pogledati emisiju Zadovoljna nedjeljom u 17.40 sati na Doma TV te na portalu OYO.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju