Veselo doba karnevala je pred nama. Neizostavan dio svakog karnevala su i fritule i krafne za koje u tradicionalnom načinu pripreme treba dosta umijeća i vremena. Dr. Oetker nudi idealno rješenje, dvije mješavine za brzu i jednostavnu pripremu ukusnih slastica u kojima će svi uživati

 

Mješavina za krafne idealna je i za one manje iskusne u kuhinji, jer će uspjeti pripremiti najfinije krafne na jednostavan način. Iz jedne mješavine dobiva se čak 20 slasnih krafni obogaćenih aromama limuna i ruma. Priprema je vrlo jednostavna: u mješavinu je potrebno dodati jedan instant kvasac, 175 ml toplog mlijeka, 60 ml ulja i 2 jaja. Riječ je o namirnicama koje su većinom uvijek pri ruci u kuhinji.

Oblikovano tijesto zatim je potrebno ispržiti u vrelom ulju i nakon toga po želji napuniti marmeladom ili raznim kremama te posuti šećerom u prahu ili čokoladnim mrvicama.

>> Maskirajte se i uživajte u mjesecu karnevala!

Fritule su omiljena tradicionalna slastica, koja se vrlo često priprema u Istri i Dalmaciji, osobito u vrijeme fašnika. Uz mješavinu za fritule možete na brz i jednostavan
način pripremiti ovu vrlo ukusnu slasticu. U mješavinu je samo potrebno dodati 50 g maslaca i 3 jaja.

Dizanje tijesta nije potrebno, čime se priprema ubrzava i olakšava. Mješavina za fritule dovoljna je za pripremu čak 30 fritula, a od iste mješavine mogu se dobiti i vrlo ukusne dalmatinske kroštule.

Dr. Oetker mješavine za krafne i fritule možete nabaviti za 11,99 kuna, a cjenovno su najpovoljnije mješavine za kolače.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju