Odličan prijedlog za lagani nedjeljni ručak i podsjetnik da je proljeće stiglo. Pita od blitve i sira jednostavna je za pripremu, a možete ju poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Zbog brzine pripreme ne morate se žuriti kući s nedjeljne kavice!

Što vam je potrebno?

Tijesto:
230 gr brašna
120 gr putra
1 jaje
2 žlice vrhnja
1 žličica praška za pecivo
1 žličica soli

Umijesite prhko tijesto i stavite ga u frižider da odstoji pola sata. Brašno možete i kombinirati, za tijesto upotrijebite dio pšeničnog te dio kukuruznog ili integralnog brašna.
Tijesto zatim razvaljajte na veličinu okruglog kalupa.
Stavite u kalup, te pecite na 190 do 200 stupnjeva Celzijusa oko 15 min.

Fila:
350 do 400 gr blitve
300 gr ricotta sira
100 gr naribanog ementalera
2 dcl kiselog vrhnja
1 dcl slatkog vrhnja
2 češnja češnjaka
3 jaja
sol
papar
muškatni oraščić

Na putru kratko popržite narezani češnjak i blanširanu, ocijeđenu i narezanu blitvu. Posolite i popaprite, maknite s vatre i pustite da se ohladi.

>> Salata koje se nećete moći zasititi!

>> Slasni obroci: Užitak za vaša nepca!

Pomiješajte ricotta sir s jajima i vrhnjem, posolite i popaprite te smjesi dodajte blitvu, muškatni oraščić i naribani sir ementaler.

Sve izmiješajte i rasporedite preko tijesta koje je napola pečeno. Pitu vratite u pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pecite još 35 do 40 minuta. Prije rezanja pustite nek malo odstoji u kalupu.

Više recepata potražite na blogu Cook and Play.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju