Sastojci:
- svježe banane
- sok od naranče (prirodni)
- tamna čokolada (više od 50 posto kakaa)
- usitnjeni orašasti plodovi, žitarice, čokoladne ili šarene mrvice...
- drveni štapići za sladoled
- prozirna folija
>>Jednim trikom do jestivih čašica od čokolade
Priprema:
Banane ogulite i prerežite popola, svaku polovicu umočite u sok od naranče kako biste ih očuvali od tamnjenja. Potom u svaku bananu zabodite drveni štapić i omotajte je prozirnom folijom.
>>Punjene banane: Najslađi recept koji ne troši struju
Tako pripremljenu lizaljku stavite u zamrzivač, a u međuvremenu rastopite tamnu čokoladu na pari. Ukoliko želite rijeđu teksturu čokolade možete po potrebi dodati žlicu do dvije mlijeka.
U smjesu ohlađenu na sobnu temperaturu umačite zamrznute štapiće s bananom i potom ih uvaljajte u ukrase po izboru poput nasjeckanih orašastih plodova, mljevenih žitarica ili šarenih mrvica koji će obogatiti izgled, ali i okus ove najzdravije lizaljke na svijetu.
Na isti način možete napraviti i lizaljke s kivijem, koje će biti jednako zanimljive i ukusne. Dovoljno je da kivi ogulite, narežete na debele kriške i slijedite isti postupak kao i s bananama.