Ukoliko ste čokoladoljubac i ujedno pobornik zdravih zalogajčića donosimo vam lizaljke- najzdravije slastice koje ujedinjuju oba poriva i za čiju pripremu vam je potrebno malo vremena, volje i tek dva osnovna sastojka: voće i čokolada

Sastojci:
- svježe banane
- sok od naranče (prirodni)
- tamna čokolada (više od 50 posto kakaa)
- usitnjeni orašasti plodovi, žitarice, čokoladne ili šarene    mrvice...
- drveni štapići za sladoled
- prozirna folija

>>Jednim trikom do jestivih čašica od čokolade

Priprema:
Banane ogulite i prerežite popola, svaku polovicu umočite u sok od naranče kako biste ih očuvali od tamnjenja. Potom u svaku bananu zabodite drveni štapić i omotajte je prozirnom folijom.

>>Punjene banane: Najslađi recept koji ne troši struju

Tako pripremljenu lizaljku stavite u zamrzivač, a u međuvremenu rastopite tamnu čokoladu na pari. Ukoliko želite rijeđu teksturu čokolade možete po potrebi dodati žlicu do dvije mlijeka.

U smjesu ohlađenu na sobnu temperaturu umačite zamrznute štapiće s bananom i potom ih uvaljajte u ukrase po izboru poput nasjeckanih orašastih plodova, mljevenih žitarica ili šarenih mrvica koji će obogatiti izgled, ali i okus ove najzdravije lizaljke na svijetu.

Na isti način možete napraviti i lizaljke s kivijem, koje će biti jednako zanimljive i ukusne. Dovoljno je da kivi ogulite, narežete na debele kriške i slijedite isti postupak kao i s bananama.


 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju