Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Dive u kuhinji: 'Zlato Inka' umjesto mesa

22-05-2010 Piše In Magazin
komentari

Operne i kulinarske dive Sandra Bagarić i Martina Tomčić pripremile su ukusan recept s kvinojom, nepravedno zapostavljenom žitaricom iz Južne Amerike koju su nekada zvali i 'zlato Inka'

Prepuna proteina, kvinoja je idealna za vegetarijance, ali i one koje ponekad žele izbaciti mesnati obrok. Bogata je bjelančevinama, aminokiselinama, neprobavljivim vlaknima, fosforom, magnezijem i željezom.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Možete je pripremiti na klasičan način, i to tako da je skuhate u vodi u odnosu 2:1.

Vrijeme kuhanja je 20 minuta te je dodatnih 5 minuta potrebno da odstoji u vodi.

Dive su kvinoju začinjenu solju, curryjem i kimom odlučili iskoristiti kao sastojak nadjeva za rajčice kojeg uz nju čine i jaje, sir, majčina dušica, metvica te peršin.

Ova hranjiva žitarica sjajno se može uklopiti i slatki i fini obrok.

Kefir, jogurt ili neki slični mliječni proizvod, kojeg ste prethodno nakratko stavili u zamrzivač kako bi bi bili gušće konzistencije, zasladite burbon vanilijom te s 50 grama meda.

Na žličici što neutralnijeg ulja, poput suncokretovog, zagrijte 40 grama kvinoje. Pričekajte minutu, dvije dok ne počne pucketati poput kokica.

>> Dive u kuhinji: sushi punjen omletom

Nakon toga u nju dodajte jednu žličicu javorovog sirupa. Stavite je na tanjur te nakon što se ohladi te je uspite u jogurt pomiješan s istučenim slatkim vrhnjem. U slast!

Više u In Magazinu.

Pročitaj još
Pročitaj još