Čokolade nikad dosta, pogotovo u ove tmurne dane kada nam je potrebno malo dobrog raspoloženja. Kao i uvijek jednostavna izvedba i rezultat koji oduševljava okusom. Čokoladno tijesto, fina krema i šlag- mljac!

Potrebni sastojci

Za tijesto:
225 g brašna
150 g putra
2 žlice kakaa u prahu
2 žlice šećera
1 do 2 žlice hladne vode

Zamijestite prhko tijesto od navedenih sastojaka, u brašno i kakao dodajte putar tako da dobijete mrvice te dodajte šećer i vodu da dobijete tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u frižider da se stisne.

Za nadjev:
175 g putra
350 g smeđeg šećera
4 jaja
3 žlice prosijanog kakaa
150 g otopljene tamne čokolade
3 dl slatkog vrhnja
1-2 žlice ruma

Uz pomoć miksera promiješajte putar sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje i lagano umiješajte tek toliko da se sastojci povežu, dodajte i kakao prosijavajući ga, umiješajte ga, dodajte otopljenu čokoladu, umiješajte da se sve poveže i na kraju dodajte rum i vrhnje. Nema miksanja sastojaka osim na početku!

>> Još uvijek više trošimo na mljevenu, nego na instant kavu

Na kraju istucite šlag od 500do 600 ml slatkog vrhnja za šlag kojem ste dodali šećer u prahu po želji.

 

Priprema:
Ohlađeno tijesto razvaljajte, stavite u kalup za pitu koji ste prethodno namstili, izbockajte vilicom i pecite na 180°C oko 20 minuta.

Pripremljeni nadjev ulijte u pečeno tijesto i nstavite peći oko 45 minuta na 150 do 160°C.

Kada se dobro ohladi, premažite kolač tučenim vrhnjem i uživajte u čokoladnom okusu!

Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju