Čokoladna torta uvijek je dobrodošao recept koji rijetko tko odbija. Gotova u trenu, s nadjevom ili bez vaša torta po receptu koji vam nudimo može zasladiti baš svako popodne

Sastojci:

šalica = 2,5 dl

2 šalice brašna
2 šalice šećera
3/4 šalice kakaa u prahu
2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
mrvicu soli
1 šalicu mlijeka
1/2 šalice ulja
1 žličicu ekstrakta vanilije
1 šalicu vruće kave
2 jaja

>> Kad grudi i stražnjicu prekrije čokolada!

Sve sastojke osim kave staviti u zdjelu za miksanje i pustiti mikser da miješa, ili ručno. Kad se sve dobro izmiješalo, dodajte kavu i promiješajte dok se sve ne sjedini.

Ulijte smjesu u kalup za tortu kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje ili na neki drugi način pripremili za pečenje, pecite na 175°C 45 minuta.

 Biskvit je gotov, po želji ga možete poslužiti uz voće i šlag, ili namazati kremom, naravno čokoladnom!

Jednostavan, a ukusan prijedlog je tučeno vrhnje (0,5 l slatkog vrhja) u koje možete umiješati 2 žlice domaćeg džema od šumskog voća.

Više na blogu Vlastita soba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju