Sastojci:
šalica = 2,5 dl
2 šalice brašna
2 šalice šećera
3/4 šalice kakaa u prahu
2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
mrvicu soli
1 šalicu mlijeka
1/2 šalice ulja
1 žličicu ekstrakta vanilije
1 šalicu vruće kave
2 jaja
>> Kad grudi i stražnjicu prekrije čokolada!
Sve sastojke osim kave staviti u zdjelu za miksanje i pustiti mikser da miješa, ili ručno. Kad se sve dobro izmiješalo, dodajte kavu i promiješajte dok se sve ne sjedini.
Ulijte smjesu u kalup za tortu kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje ili na neki drugi način pripremili za pečenje, pecite na 175°C 45 minuta.
Biskvit je gotov, po želji ga možete poslužiti uz voće i šlag, ili namazati kremom, naravno čokoladnom!
Jednostavan, a ukusan prijedlog je tučeno vrhnje (0,5 l slatkog vrhja) u koje možete umiješati 2 žlice domaćeg džema od šumskog voća.
Više na blogu Vlastita soba.