Najslađa napast na svijetu zauzet će zagrebački glavni trg na kojem će od 10. do 14. veljače svi čokoladoljupci moći uživati na prvom Festivalu čokolade u regiji

Ljubitelje čokolade oduševit će degustacije, razne čokoladne atrakcije, kulinarski šou i natjecanja. Zagreb ChocoFest okupit će vodeće hrvatske proizvođače čokolade, kao i male čokoladarnice, od 10. do 14. veljače u velikom šatoru na Trgu bana Josipa Jelačića.

Posjetitelji festivala moći će uživo vidjeti proces izrade čokolade te je kušati i kupiti. Djeca će imati priliku uživati u slatkim radionicama, a stariji će tijekom kulinarskog šoua na posebno dizajniranom i opremljenom štandu moći naučiti tajne slatke ili slane recepture najboljih slastičara i kuhara na temu čokolade.

Oni radoznali mogu poslušati predavanja nutricionista o utjecaju čokolade na zdravlje te sudjelovati u raznim radionicama.

>> Čokoladna kesten torta: Sočna, jednostavna i bez šećera

>> Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju

Neke od atrakcija Zagreb Chocofesta su i velika torta od 15 metara, čija prodaja ide u humanitarne svrhe, mladi umjetnici koji će modelirati skulpture u čokoladnim blokovima i kuhanje parova na Valentinovo.

Za dodatno zadovoljstvo čokoholičara tu je i Zagreb Chocofest Card čiji će vlasnici moći uživati u pogodnostima pri kupnji određenih proizvoda i usluga te tijekom konzumacije u restoranima. Za sam kraj posjetitelje očekuje 'uništavanje' čokoladnih skulptura, što će proteći u natjecateljskom duhu.

Pokrovitelji festivala su gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju