Od 1500 prijavljenih natjecatelja za show 'Masterchef Hrvatska' njih 100 dobilo je priliku pokazati svoj talent na audicijama koje su se ovih dana održavale u Zagrebu

U pet dana produkcijski tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka ocjenjivao je kulinarske sposobnosti natjecatelja showa 'Masterchef Hrvatska' . Samo najbolji su prošli dalje, odjenuli svoju Masterchef pregaču i dobili priliku ostvariti svoje gastro snove.

Utrka s vremenom, maštovitost i kreativnost sastavni su dio audicija koje će dati samo 50 najstrastvenijih gastronoma koji će ući u drugi krug showa Masterchef Hrvatska, a time i u emisiju. Mladi, stari, kućanice, ribari, inženjeri, pravnici, umjetnici, trgovci, arhitekti, dizajneri, studenti, informatičari, medicinske sestre, direktori samo su neka od zanimanja natjecatelja koji su pristupili audicijama.

Pred tročlanim stručnim timom sastavljenim od vrhunskih stručnjaka - majstora kuhinje, gastronoma i kritičara, natjecatelji su morali pokazati koliki talent posjeduju, te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela.

Pozitivna energija apsolutno je zavladala prostorijama Wine & gastro academy u kojima su održane audicije te snimljeni prvi kadrovi showa Masterchef Hrvatska. Natjecatelji koji su pristupili audicijama dolaze s raznim željama - od otvaranja ekskluzivnog restorana, obiteljskog hotelijerskog središta, ugodne kavane ili mirisne slastičarnice, te s jednom najvećom: postati prvi hrvatski Masterchef.

>> Napravite marmeladu od naranči po domaćem receptu

Show Masterchef opisan je kao televizijski fenomen koji je inspirirao milijune australskih obitelji da usavrše kulinarske vještine i tisuće da se natječu za titulu kulinarske zvijezde. Finale prve sezone 2009. u kojemu je za prvog australskog Masterchefa bila okrunjena Julie Goodwin gledalo je rekordnih 4,1 milijun Australaca i potaklo njih osam tisuća da se druge godine i sami prijave za show.

Pedeset odabranih vodilo je utrku 13 tjedana i prikovalo gledatelje za ekran. Ovaj se format potom prikazao u SAD-u, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Grčkoj i Njemačkoj te ponovio australski rezultat, a trenutno je u produkciji u Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj, Belgiji, Indiji, Mađarskoj i dr. U Australiji je show doživio i daljnji razvoj formata u celebrity i junior verzije, jednako omiljene među gledateljima. Svjetski uspjeh Masterchefa komentirao je i profesor za komunikologiju sa Sveučilišta u Sydneyju, Marc Brennan, te ga protumačio kao show 'lišen svih negativnih konotacija reality televizije. Pun podrške i ohrabrenja'.


Masterchefovi su doživjeli instantnu slavu nakon pobjeda u produkcijama svojih zemalja. Prva pobjednica Julie Goodwin proslavila se u samo godinu dana, uz naslovnice svih vodećih novina postala je gastro kolumnistica u ženskim magazinima i autorica čitane kuharice, a uz nju su ponudu od raznih izdavača dobili i drugi natjecatelji koji su ušli u top 20.

Julie se nastavila pojavljivati na televiziji te sudjelovala u emisiji u kojoj je odlazila u domove obitelji kako bi im pokazala radost i kvalitetu pripreme hrane.


Od ovog proljeća kreće najkreativniji reality show i u našoj zemlji te će gledatelji kroz trinaest tjedana pratiti odabir i navijati za prvog hrvatskog Masterchefa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju