Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Nikad dosta slatkog: Ledeni kolač koji pršti kalorijama

10-04-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Uvijek nas razveseli poznati okus iz djetinjstva koji nismo sreli od dana kad nam je baka na školskim praznicima pripremala kolače po želji. Jedan takav je i ledeni kolač, donosimo vam recept, a vi se bacite na izradu i uživajte u rezultatu

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Priprema biskvita

Sastojci:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna

Istucite snijeg od 7 bjelanjaka, dodajte 7 žlica šećera i umiješajte 7 žlica brašna na kraju.

Smjesu pecite na 160°C 15 do 20 minuta uz česte provjere. Kada je gotov, još vrući biskvit ispikajte i prelijte s 1 dl vrućeg mlijeka.

Priprema kreme

Sastojci:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
3 vanilin šećera
6 žlica brašna

Istucite 7 žumanjaka sa 7 žlica šećera u koji ste dodali 3 vanilin šećera i 6 žlica brašna.

Kad zakuha u 7,5 dl mlijeka umiksajte smjesu od žumanjaka i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, nakon minutu do dvije krema će se zgusnuti, ali nastavite kuhati. Kuhanu kremu ostavite da se ohladi.

Pjenasto istucite 250 g maslaca i u njega žlicu po žlicu umiksajte ohlađenu kremu. Premažite kremu preko ohlađenog biskvita i kolač stavite u hladnjak da se malo stisne. Prije posluživanja ga premažite šlagom.

Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba.

 

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još