Priprema biskvita
Sastojci:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
Istucite snijeg od 7 bjelanjaka, dodajte 7 žlica šećera i umiješajte 7 žlica brašna na kraju.
Smjesu pecite na 160°C 15 do 20 minuta uz česte provjere. Kada je gotov, još vrući biskvit ispikajte i prelijte s 1 dl vrućeg mlijeka.
Priprema kreme
Sastojci:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
3 vanilin šećera
6 žlica brašna
Istucite 7 žumanjaka sa 7 žlica šećera u koji ste dodali 3 vanilin šećera i 6 žlica brašna.
Kad zakuha u 7,5 dl mlijeka umiksajte smjesu od žumanjaka i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, nakon minutu do dvije krema će se zgusnuti, ali nastavite kuhati. Kuhanu kremu ostavite da se ohladi.
Pjenasto istucite 250 g maslaca i u njega žlicu po žlicu umiksajte ohlađenu kremu. Premažite kremu preko ohlađenog biskvita i kolač stavite u hladnjak da se malo stisne. Prije posluživanja ga premažite šlagom.
Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba.