Mak je odličan izvor minerala, vitamina i vlakana, a iako ostaje za zubima i zbog toga je 'nespretna' namirnica ovoj ćete kombinaciji teško odoljeti. Ukoliko imate domaću marmeladu svakako ju iskoristite kao sastojak, a nakon uživanja u čarobnoj kombinaciji maka i čokolade potražite konac za zube!

Sastojci (za tortu):
8 žutanjaka
8 bjelanjaka
200 g šećera
200 g maslaca
300 g maka
120 grama prženih i mljevenih lješnjaka
Oko 250 g marmelade od šljiva

Sastojci za glazuru:
150 g čokolade
150 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera

>> 5 ugljikohidrata gorih i od bijelog kruha

Priprema:
MIksajte 100 g šećera i maslac. Kada smjesa postane homogena dodajte jedan po jedan žutanjak i sve dobro izmiješajte.

Bjelanjke miksajte s preostalih 100 g šećera te pjenjačom u snijeg umiješajte mak i lješnjake. Zatim pomiješajte dvije smjese.

>> Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju

Kalup za torte promjera 28 cm obložite masnim papirom i namažite maslacem. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite oko 40 minuta na 170 stupnjeva. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kada bude mlaka (ali ne hladna), izvadite je iz kalupa i stavite na tanjur na kojem ćete je poslužiti. Premažite cijelu tortu marmeladom.

Pripremite glazuru. U slatkom vrhnju otopite čokoladu i vanilin šećer i pustite da provrije. Odmah premažite tortu preko marmelade. Kada torta bude hladna, poslužite je!

Još slasnih recepata potražite na blogu Vali voli torte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju