Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Poslastica bez brašna: Kolač od maka i ribizla

14-03-2011 Piše In Magazin
komentari

Kolač bez brašna možda zvuči poput izazova, no sastojci koji su vam potrebni za njegovu izradu su dobro poznati i preostaje vam samo okušati se u izradi. Donosimo vam recept za ukusnu poslasticu

Kolač od maka bez brašna osvježen svježim ribizlima zvuči kao prva proljetna poslastica. Ostali sastojci koji su vam potrebni su jaja, šećer, vanilija, maslac i prašak za pecivo.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

>> VIDEO: Torta od sira s medom i višnjama

>> Čokoladni mousse s mirisnom kremom

Bjelanjke i žutanjke razdvojite, te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Dio šečera dodajte u bjelanjke, a preostali dio u žutanjke. U njih dodajte otopljeni maslac. Ostale sastojke dodajte u smjesu od žutanjaka i promiješajte bez korištenja miksera. Potrebno vam je 20 dekagrama maka te naribana limunova korica. U smjesu dodajte bjelanjke sa šećerom.

Lim za pečenje obložite masnim papirom, u njega stavite smjesu i posipajte ju ribizlima.

Kolač se peče 40 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva.

Gotovi kolač prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite ribizlima.

Više u In Magazinu.

Pročitaj još
Pročitaj još