Kolač od maka bez brašna osvježen svježim ribizlima zvuči kao prva proljetna poslastica. Ostali sastojci koji su vam potrebni su jaja, šećer, vanilija, maslac i prašak za pecivo.
>> VIDEO: Torta od sira s medom i višnjama
>> Čokoladni mousse s mirisnom kremom
Bjelanjke i žutanjke razdvojite, te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Dio šečera dodajte u bjelanjke, a preostali dio u žutanjke. U njih dodajte otopljeni maslac. Ostale sastojke dodajte u smjesu od žutanjaka i promiješajte bez korištenja miksera. Potrebno vam je 20 dekagrama maka te naribana limunova korica. U smjesu dodajte bjelanjke sa šećerom.
Lim za pečenje obložite masnim papirom, u njega stavite smjesu i posipajte ju ribizlima.
Kolač se peče 40 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva.
Gotovi kolač prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite ribizlima.
Više u In Magazinu.