Toplo vrijeme kao stvoreno je za druženje u prirodi uz ukusni roštilj. Želite li iznenaditi prijatelje i obitelj ukusnim i lijepim obrokom pripremite im najfinije sočne šarene ražnjiće od povrća i dvije vrste mesa

Namirnice:
- 600g purećeg filea
- 300g kranjskih kobasica
- 150g crvene paprike
- 150g žute paprike
- 100g ljubičastog luka
- 150g šampinjona
- 50ml ulja
- 4-6 žlica ajvara
- 4-6 žlica senfa
-sušeni začini po želji za grill

>> Pureći file u umaku: Meni gotov u 20 minuta

Priprema:
- Povrće operite i očistite te ga narežite na kockice, a gljive na pola.

- Kobasice narežute na deblje komade, a puretinu na kockice kao za gulaš.

- Nakon što ste sve pripremili uzmite štapić za ražnjić i na njega nanižite povrće i meso.

- Kombinirajte okuse i boje. započnite s mesom, a nastavite s crvenom paprikom, lukom, kobasicom, žutom paprikom... završite s kapicom od šampinjona koju nabodite na sam vrh štapića.

- Pripremljene ražnjiće začinite mješavinom začina po želji, namažite uh uljem te ih zapecite na roštilju ili kuhinjskoj grill tavi.

- Uz šarene ražnjiće poslužite senf i ajvar

Isprobajte i ove ukusne i brze recepte:

>> Pita od špinata: Brzi obrok kojeg se ne trebate sramiti

>> Šimini špageti: Brzi recept od sastojaka koje sigurno imate kod kuće

>> Hranjiva frittata: Obrok od 480 kalorija gotov za pola sata

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju