Jesen bogata plodovima mami nas mirisima, bojom i okusima, a najbolje je iskoristiti sve što nam ovo godišnje doba nudi i kušati odlične recepte. Predlažemo vam da krenete s pitom od jabuka nešto punijeg okusa i to po receptu koji ćete sigurno podijeliti s prijateljicama

Tijesto:
250 g oštrog brašna
100 g šećera u prahu
Prstohvat soli
200 g maslaca
1/2 žličice esencije vanilije
1 jaje

>> Čokoladna torta sa slasnim komadićima jabuke

Brašno, šećer i sol stavite u posudu, dodajte maslac u kockicama i rukama izmrvite u mrvičastu smjesu.

To možete učiniti i u multipraktiku, smjesi dodajte vaniliju i jaje, vilicom povežite sastojke i rukama dovršite posao, oblikujte kuglu, zamotajte je u plastičnu foliju i ostavite u frižideru barem na pola sata da se stisne.

Krema:
5 žutanjaka
2 žlice šećera
2 žlice škrobnog brašna
1/2 l vrhnja za šlag

Žutanjke, šećer i brašno izmiješajte pjenjačom da se povežu sastojci i to tako da smjesa nema grudica, polako dolijevajte vrhnje i miješajte dok sve ne potrošite i dok se sastojci ne poveže u kremastu smjesu.

>> 7 namirnica koje mršave umjesto vas

Nadjev:
5 slađih jabuka oguljenih i narezanih na komadiće
2 žlice suhih krušnik mrvica
50 g otopljenog maslaca

Namastite kalup, razvaljajte tijesto na podlozi koju ste prethodno posipali brašnom te ga položite u kalup. Napravite rupice vilicom, posipajte krušnim mrvicama, dodajte nadjev od jabuke, premažite otopljenim maslacem te sve prelijte kremom.

Pecite kremastu pitu na 180°C 40 do 60 minuta, ovisno o vašoj pećnici.

Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju