Proljeće je godišnje doba u kojem možete uživati u šarenilu na tanjuru. Iskoristite sve te zdrave namirnice i uživajte u pripremi slasnih salata koje će na zdrav način nahraniti vaš organizam

Što vam je potrebno?

1 velika glavice salate po izboru narezana na zalogajne komade
Oko 250 g kuhanog slanutka
Oko 250 g kuhanog graha
1 veća naribana mrkva
1 nasjeckani ljubičasti luk
4 do 5 žlica poprženih sjemenki sezama
600 g fileta bakalara
Sol, papar, maslinovo ulje, aceto balsamico, suhi ili svježi peršin

>> Šareno varivo koje ostavlja mjesta za desert

>> Slasni sendvič u kojem će uživati i najizbirljiviji

Izmješajte sve sastojke u posudi, dodajte povrće po želji  (rajčice, rotkvice, tikvice, svježe krastavce), začinite soli, paprom, uljem i octom te nasjeckanim peršinovim lišćem ili vlascem.

Filete bakalara kratko prokuhajte, podijelite na komadiće usput odstranjujući zaostale kosti, ubacite na lagano zagrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca, posolite, popaprite, posipajte peršinom, propirjajte minutu do dvije i vaš zdravi obrok je gotov.

Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju