Banana i čokolada savršen su spoj tijekom cijele godine, pa zašto ne razbiti vladavinu jesenskih plodova u kolačima ovom sočnom kombinacijom

Banana kolaču daje sočnost i to je misao vodilja ove poslastice vrlo jednostavnog recepta. Kolač naravno ne mora biti u obliku torte, brzo je gotov, a možete se s njim zasladiti već danas.

Sastojci:
Za tortu:
250 g oštrog brašna
3 jaja
70 g kakaa u prahu
300 g šećera
2 žličice praška za pecivo
Malo soli
2 banane
120 ml mlijeka
120 ml ulja
240 ml tople vode

Za premaz od čokolade:
220 g čokolade s visokim udjelom kakaa
200 ml slatkog vrhnja
20 g maslaca

Priprema:
Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Zajedno pomiješajte suhe sastojke brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i kakao te ih ostavite sa strane.

>> Fina juhica za vas: Batat i mrkva u brzoj i odličnoj kombinaciji

U drugoj posudi mikserom izmješajte jaja, banane koje ste prethodno zgnječili vilicom, mlijeko vodu i ulje. Zatim suhe sastojke dodajte vlažnima i promiješajte. Ulijte u kalup i pecite oko 45 minuta. Zabodite čačkalicu kako bi provjerili je li gotovo.

Tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Zatim je izvadite iz kalupa.

Pripremite čokoladni premaz tako da čokoladu raskomadate, a vrhnje i šećer zagrijavajte dok ne zavrije te ga izlijte po čokoladi. Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi. Kada se ohladi, stavite u hladnjak na sat vremena, izvadite i miksajte nekoliko minuta.

Namažite tortu premazom od čokolade. Možete je poslužiti uz tučeno slatko vrhnje ili sladoled.

Još slasnih recepata na blogu Vali voli torte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju