Sedamnaest godina nakon završetka serije i jedanaest godina nakon što smo ih posljednji put vidjeli na filmskom platnu, vratile su nam se omiljene cure iz "Seksa i grada". Kako je i najavljeno, Samantha se nije pridružila Carrie, Mirandi i Charlotte u novoj seriji "And Just Like That" koja se od danas prikazuje na streaming platformi američke mreže HBO.

Točnije, već danas možete pogledati prve dvije epizode, a zatim svaki naredni tjedan po jednu od preostalih osam epizoda od ukupno 10 koliko ima prva sezona nastavka "Seksa i grada".

Nakon filmova iz franšize koji su razočarali i kritičare i fanove te u smislu originalnosti koju je imala serija poprilično podbacili, mnogi su se pitali ima li uopće potrebe za nastavkom.

Scenarist, redatelj i izvršni producent Michael Patrick King i Sarah Jessica Parker odgovorno su tvrdili kako itekako imaju dovoljno materijala i priča koje glavne junakinje još moraju proživjeti.

Sudeći prema prve dvije epizode - bili su u pravu. Filmovima se najviše zamjerala predvidljiva, mlaka i trivijalna radnja, ali zato su se autori već u prvih 80 minuta nove serije iskupili za taj fijasko.

Napominjemo kako u nastavku detaljnije otkrivamo radnju i ako ne želite nabasati na spoilere, zaobiđite taj dio teksta.

ŠTO DANAS RADE CARRIE, MIRANDA I CHARLOTTE?

Serija nije ni pokušala bježati od nedaća koje su nas zadesile u posljednje dvije godine. Sjećate se kad smo po zakonu morali stajati dva metra jedni od drugih, upita Carrie cure dok u dugačkom redu čekaju da se oslobodi stol u popularnom njujorškom restoranu. Da, nedostaje mi to, odgovara standardno namrgođena Miranda. U njihovu društvu, Carrie je ona osoba koja se stalno dezinficira i nosi rukavice kako ne bi morala golim rukama dirati kvake i tipke u liftu. Naravno, ne nosi rukavice od PVC-a nego glamurozan model ukrašen cirkonima.

Dakle, Carrie je i dalje Carrie, modna ikona koju ni pandemija neće spriječiti da izgleda fantastično. Više ne piše kolumnu, ali sudjeluje u provokativnom podcastu i vodi Instagram profil posvećen street styleu.

Nakon 30 godina rada u poslovnom pravu, Miranda je dala otkaz i upisala magisterij iz ljudskih prava u želji da postane odvjetnica za ženska prava.

Charlotte i dalje živi svoj obiteljski život iz snova te sa suprugom Harryjem odgaja njihove dvije kćeri.

  Slika nije dostupna Tko zna, zna! 12 kombinacija Carrie Bradshaw zbog kojih jedva čekamo nastavak Seksa i grada

GDJE JE SAMANTHA?

Teoretski je nema, ali itekako je prisutna. Svi su se pitali kako će autori objasniti izostanak tako važnog lika i objašnjenje je napokon tu. Za jedne zadovoljavajuće, a za druge razočaravajuće.

Naime, Samantha je radila za Carrie i naljutila se kada joj je Carrie rekla da joj više ne treba njezine usluge publicistice. Nakon toga prihvatila je posao u Londonu, odselila iz New Yorka i više se ne javlja svojim prijateljicama. Teško je povjerovati da bi Samantha mogla tako naglo prekinuti sav kontakt s njima, pogotovo iz navedenog razloga.

S obzirom na to koliko je uspješna, jedan klijent manje realno joj ne bi ništa značio, čak ni ako je u pitanju jedna od najboljih prijateljica.

Slika nije dostupna Obožavatelji imaju teoriju gdje je Faca: Carrie u nastavku "Seksa i grada" ljubi novog muškarca

ŠTO SE DOGAĐA S CARRIE I FACOM?

Glasina o tome u kojoj će mjeri Faca biti prisutan u seriji bilo je uistinu mnogo. Prema jednoj teoriji, Carrie i Faca trebali su se razvesti, a ulje na tu vatru dodale su fotografije sa seta na kojima se Carrie ljubi s drugim muškarcem. Onda su se na internetu pojavili navodni dijelovi scenarija prema kojem Faca umire u prvoj epizodi.

Upravo su potonje glasine bile istinite. "Seks i grad" nikad se nije ustručavao baviti tužnim temama, a sada će nam "And Just Like That" pokazati kako se Carrie nosi s tragičnim gubitkom ljubavi svog života. Faca na kraju prve epizode doživi infarkt i umire na rukama svoje supruge.

U tom trenutku oko Carrie se okuplja njezina mala, ali vjerna vojska prijatelja i još jednom nas podsjeća što je zapravo bila prava snaga serije. Za male ekrane nisu nas prikovale samo fantastične odjevne kombinacije i prezgodni frajeri. "Seks i grad" je prije svega serija koja slavi prijateljstvo u svim oblicima, njegove dobre i loše strane, bez zadrške.

Bez obzira na sve, Carrie uvijek može računati na podršku svojih prijatelja u najtežim situacijama. Uključujući i Samanthu, koja se nakon vijesti o Facinoj smrti ipak vrati u njezin život kroz jednu lijepu i emotivnu gestu.

Ne možemo ostati ono što smo bile, kaže Miranda na početku prve epizode. I nisu onakve kakve su bile. Malo su starije i svjesne toga, puno mudrije, opterećene klasičnim životnim problemima koji nikoga ne zaobilaze, ali i dalje u sebi nose sve ono prepoznatljivo zbog čega smo ih i zavoljeli.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju