Ako vam dani prebrzo lete i čini vam se da nećete uspjeti napraviti sve što ste zamislili za Uskrs, mi vam donosimo recept za brzu i jednostavnu slasticu neodoljiva izgleda, za koju ćete sigurno uhvatiti vremena u iduća dva dana.

Galerija Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko - 9 Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko - 2 +6 Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko - 5

Radi se o "čokoladnim jajima na drukčiji način" za koja je zaslužna pravnica, kreativka, DIY ovisnica i ljubiteljica interijera Martina, inače lice koje stoji iza bloga mako.land i profila na Instagramu mako.hr.

Kao i sve u životu, ja ne volim kupovne, šablonske stvari. Pa umjesto da kupim jednu od 150.000 vrsta čokoladnih jaja u dućanima, ja napravim svoja DIY čokoladna jaja. Čokoladno jaje na oko, napisala je Martina ispod fotografije slastice koja je oduševila instagramsku javnost.

Veliki je plus činjenica da je izrada ovih "čokoladnih jaja na oko" jednostavna i jeftina, a složit ćemo se s Martinom i kada kaže da se radi o najgenijalnijem uskrsnom znaku pažnje ikad.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNA JAJA NA OKO (za veliku posudu za pečenje):

- tri do četiri cijele mliječne čokolade

- jedna do dvije bijele čokolade

- čokoladni bomboni u žutoj ili narančastoj boji

PRIPREMA:

1. Na pari/u mikrovalnoj pećnici rastopite mliječnu/tamnu čokoladu

Na posudu s kipućom vodom, uz vrlo laganu vatru, stavite zdjelu s običnom mliječnom ili tamnom čokoladom istrganom na kockice.

Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko - 9 Čokoladu rastopite na pari i ravnomjerno rasporedite (Foto: Blog MAKOLAND)

2. Otopljenu čokoladu izlijte, špatulom ravnomjerno rasporedite i lagano poravnajte.

3. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada malo stegne, ali neka ostane mekana na dodir.

4. Ponovite prvi korak s bijelom čokoladom.

5. Ostavite minutu-dvije da se malo stegne i prestane biti jako tekuća.

6. Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokolade

Genijalno je kod ovih čokoladnih jaja da ne možete pogriješiti jer jaja na oko ima svakakvih. Kapljice bijele čokolade mogu biti okrugle, nepravilne, veće ili manje, a niti slučajne kapi između neće izgledati loše, poručuje Martina.

Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko - 2 Bijelu čokoladu također rastopite i žlicom je kapajte na mliječnu čokoladu (Foto: Blog MAKOLAND)

7. U kapljice bijele čokolade utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji. (Ovaj korak možete zamijeniti i nekom kombinacijom jestivih boja, ali Martini se žuti bombončići čine kao nabrži izbor.)

8. Čokoladna jaja ostavite da se u cijelosti stegnu - nakon nekoliko minuta posudu stavite u hladnjak da se čokolada stegne prije rezanja. Izbjegavajte zamrzivač jer bi čokolada mogla pobijeljeti.

9. Stegnutu čokoladu oštrim i dugim nožem razrežite na kvadratiće/pravokutnike.

Komadi mogu biti jednaki ili nejednaki, manji ili veći, a možete je i trgati i dobiti različite oblike. Kako kaže Martina, greške nema, a mi ćemo dodati da je rezultat desert koji će sigurno oduševiti i razveseliti vaše goste - i okusom i izgledom.

Savjet za poklanjanje podijelila je i Martina:

Čokoladna jaja složena u celofan i zavezana vrpcom ili male staklenke napunjene ovakvim čokoladnim jajima bit će najorginalniji znak pažnje obitelji i prijateljima, a veća staklenka puna ovih posebnih čokoladnih jaja na stolu bit će odlična zamjena klasičnim uskrsnim keksićima koje inače nudite gostima.

Trebam li napominjati da je ovo genijalan DIY i za izradu s malim ručicama koje će s veseljem očistiti sve posude od otopljene čokolade?

Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko - 10 Ovaj desert poklon je koji će oduševiti vaše najmilije (Foto: Blog MAKOLAND)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju