Nitko nije savršen, ali neki ljudi vrlo su blizu savršenstvu. Tako barem tvrdi novo istraživanje koje je je otkrilo muškarca čije je lice gotovo savršeno te sastavilo listu slavne gospode čija se lica smatraju najljepšima

Galerija +0 Nekad i sad: George Clooney Koji muškarac ima najljepše lice na svijetu, bilo je pitanje kojim se pozabavio britanski kirurg dr. Julian de Silva. U svojem istraživanju koristio se formulom poznatom kao "Greek Golden Ratio of Beauty Phi", odnosno zlatna sredina te božanski ili zlatni omjer, za koju se već tisućama godina vjeruje da čuva formulu savršenstva.

George Clooney već se desetljećima smatra najzgodnijim muškarcem na svijetu, a ta njegova titula sada je dobila i znanstvenu potvrdu

Premisa zlatnog omjera kaže da što su omjeri lica ili tijela bliži brojci 1.618, to se lice ili tijelo smatra ljepšim. Njime se koristio i Leonardo Da Vinci dok je stvarao savršeno muško tijelo na svom slavnom crtežu "Vitruvijev čovjek".

Slijedeći omjere prema kojima je neko lice savršeno i radeći "mapu" lica, De Silva je došao do zaključka da najljepše lice na svijetu ima glumac George Clooney. Koristeći istu formulu, De Silva je zaključio i da Ryan Gosling ima savršen nos, Harry Styles ima najljepše oči i bradu, dok David Beckham ima savršen oblik lica. Pogledajte i ženu s najljepšim licem na svijetu.

George Clooney već se desetljećima smatra najzgodnijim muškarcem na svijetu, a ta njegova titula sada je dobila i znanstvenu potvrdu. George ima predivnu simetriju lica i najbliži je grčkoj teoriji savršenstva. Njegov omjer veličine nosa i usana iznosi 99,6 posto što znači da je gotovo savršen, a i razmak između očiju i brade kod Georgea je gotovo savršen, objasnio je Julian De Silva koji je sastavio i listu 10 muškaraca s najljepšim licima na svijetu:

1. George Clooney
2. Bradley Cooper
3. Brad Pitt
4. Harry Styles
5. David Beckham
6. Will Smith
7. Idris Elba
8. Ryan Gosling
9. Zayn Malik
10. Jamie Foxx

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju