Glumac Gerard Butler rođen je 13. studenog 1969. godine Škotskoj. Na rođendanskoj torti naočitog glumca naći će se 49 svjećica, a svoj put do velikih ekrana započeo je tek u 28. godini života.

Galerija Gerard Butler i Hilary Swank u filmu P.S. Volim te Gerard Butler Gerard Butler +2 Gerard Butler i Hilary Swank u filmu

Kada je imao samo šest mjeseci, njegovi roditelji preselili su se u Kanadu. Međutim, brak im se raspao nakon samo 18 mjeseci i Gerardova majka Margaret s djecom se vratila u Škotsku.

Otac Edward ostao je u Kanadi i Gerard ga nije vidio 14 godina. Njegov povratak u moj život u meni je izazvao pravu oluju. Njegova odsutnost stvorila je mnogo tuge i sumnji. Nikada nije objasnio zbog čega ga nije bilo svih tih godina. Mislim da je imao svoje probleme s kojima se pokušavao nositi, a onda se ponovo oženio i dobio novo dijete. Bio je lud, ali na dobar način. Bio je nevjerojatno zabavan i odličan pripovjedač. Iznimno pametan, ali u isto vrijeme pravi lažov. Njegove priče bile su nevjerojatne. Ponekad se ispostavilo da su istinite, ali najčešće su bile lažne i jako uljepšane, kazao je.

Gerard Butler Gerard Butler (Foto: Getty Images)

Gerard je studirao pravo u Glasgowu kada je njegov otac preminuo. Glumac se nakon toga odao alkoholu i zbog toga je čak izgubio posao odvjetničkog vježbenika u Edinburghu.

Imao je 27 godina kada je popio svoje posljednje piće: Bio sam u Camdenu i imao ludo iskustvo s dvije prijateljice iz Glasgowa. Izašli smo van i jedna od njih jednostavno je poludjela u jednom trenutku. Druga nije znala što se događa s njom i samo je plakala. Zapitao sam se u koliko se još ludih situacija moram naći. To nisam bio ja. Probudio sam se sljedeće jutro, pogledao se u ogledalo i nisam se mogao prepoznati. Nisam mogao prepoznati svoje lice ni svoju dušu. Otišao sam u pub, naručio pivo i odlučio razmisliti o svemu, ali nisam ga mogao popiti. Progutao sam gutljaj i otišao do WC-a jer mi je bilo mučno. Tada sam rekao: 'To je to.' To je bio trenutak kada sam posljednji put pio alkohol.

Gerard Butler Gerard Butler (Foto: Getty Images)

U isto vrijeme dobio je svoju prvu ulogu. Bivša djevojka odvela ga je na audiciju za predstavu "Coriolanus", na kojoj je oduševio redatelja. Nakon toga uslijedila je uloga u kazališnoj adaptaciji filma "Trainspotting".

S 30 godina Gerard se preselio u Los Angeles u želji da ostvari dječačke snove i postane zvijezda. To je bio moj san dok sam odrastao. Gledao sam filmove, uglavnom američke, i bio potpuno zadubljen u sve te priče. Želio sam biti dio njih. Dio te romanse ili fantazije, neki ratnik ili izgubljena duša koja pokušava napraviti nešto dobro u životu, ispričao je.

Gerard Butler i Hilary Swank u filmu P.S. Volim te Gerard Butler i Hilary Swank u filmu "P.S. Volim te" (Foto: Profimedia)

Epski ratni film "300" označava prekretnicu u njegovoj karijeri, ali njegove obožavateljice i dalje ga najviše pamte po ulozi u filmu "P.S. Volim te".

Interpretacijom Gerryja u obožavanom ljubavnom filmu iz 2007. godine snimljenom po istoimenom romanu Cecelije Ahern osvojio je žene diljem svijeta.

Gerard s djevojkom Morgan Brown Gerard s djevojkom Morgan Brown (Foto: Getty Images)

Međutim, odani suprug s velikog platna u stvarnosti je lomitelj srca. Na glasu je kao veliki ženskar, a svoje viđenje ljubavnih odnosa sam je opisao u brojnim intervjuima: Teško je biti u vezi kad si u ovoj industriji. Dijelom je to moja krivnja, a dijelom i krivnja ovog posla. Teško je kada stalno moraš nekamo odlaziti. Sada ću dva mjeseca provesti u Australiji. Tko bi to želio trpjeti? Ali tko kaže da u životu moramo imati samo jednu vezu? Možda nam je suđeno imati mnogo kratkih veza.

Trenutno je u vezi s dizajnericom Morgan Brown. Volio bih imati jedno ili dvoje djece. Vrijeme mi je, kazao je prošle godine u intervjuu za magazin People. Tko zna, možda će upravo Morgan "slomiti" okorjelog ženskaroša i zakletog neženju te ga odvesti pred oltar.

Glumac je nedavno rekao da je spreman za djecu Glumac je nedavno rekao da je spreman za djecu (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju