Brojna poznata imena iz modne industrije pojavila su se na ovogodišnjoj tradicionalnoj dodjeli nagrada Vijeća modnih dizajnera Amerike (CFDA). Nije ju propustila ni Gigi Hadid, godinama jedna od najtraženijih manekenki na svijetu.

Galerija Thom Browne, proljeće 2023. godine Gigi Hadid u kombinaciji s potpisom Thoma Brownea Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA +4 Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA

Već je u nekoliko navrata sudjelovala na tom događanju i svaki put zaintrigirala svojim modnim izdanjima, ali nijednom kao ove godine. Za kombinaciju o kojoj se trenutačno mnogo raspravlja na društvenim mrežama zaslužna je njezina stilistica Mimi Cuttrell, s kojom Gigi Hadid surađuje od 2017. godine.

Odjenula ju je u kombinaciju s potpisom američkog modnog dizajnera Thoma Brownea u kojoj se našlo mjesta za tri različita uzorka. Četiri, ako uračunamo i uzorak na vidljivoj podstavi predivnog sakoa od tvida.

Gigi Hadid u kombinaciji s potpisom Thoma Brownea Gigi Hadid u kombinaciji s potpisom Thoma Brownea (Foto: Profimedia)

Ispod njega Gigi je nosila podrezani top u bijeloj boji s dugim rukavima i kragnom, a preko je pak prebacila prsluk također napravljen od tvida. Ispod prugastih hlača ukrašenih pletenim remenom nazirao se i - suspenzor.

Važno je naglasiti kako je ovo zapravo izmijenjeni look iz Browneove muške kolekcije za proljeće 2023. prikazane na Pariškom tjednu muške mode u lipnju ove godine.

Thom Browne, proljeće 2023. godine Thom Browne, proljeće 2023. godine (Foto: Profimedia)

Cuttrell i Hadid ovim su izdanjem pokazale koliko se lako brišu granice između muške i ženske mode, a jedini element kombinacije koji bismo uvjetno rečeno mogli nazvati isključivo ženskim bile su lakirane cipele s visokom potpeticom.

Doduše, inspirirane su muškim modelima koji su se prije mnogo stoljeća nosili na francuskom dvoru, u vrijeme kada prizor muškarca u cipelama s povišenom potpeticom nije bio baš ništa neobično.

Kim K u sjeni sestara i majke: Jesu li one stvarno odabrale bolje haljine za dodjelu? Kim Kardashian u haljini modne kuće Dolce & Gabbana Khloe Kardashian u haljini dizajnera LaQuana Smitha Kris Jenner u haljini modne kuće Schiaparelli +4 Kylie Jenner u haljini Thierryja Muglera

Vrlo efektnu kombinaciju nadogradila je minimalističkom frizurom i šminkom u kojoj se isticao samo sivi ruž za usne. Neki su pohvalili odvažnost u kombiniranju uzoraka i tekstura, ali mnogo je više onih koji su smatrali kako je ovo bila dobra ideja u teoriji koja je u praksi loše izvedena.

Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA (Foto: Profimedia)

Gigi je očito prelijepa, ali njezin look je zbunjujući. Različiti uzorci mogu funkcionirati zajedno, ali ne ovako. Nisam znao gdje da gledam. Pohvala Gigi za stav koji je mogao biti sjajan dodatak dobrom stajlingu. Stilisti, budite promišljeni kada spajate komade, čak i kada je krajnji cilj biti drugačiji. Vrlo sam razočaran, obrazložio je komentator na Instagramu.

Uvjerena sam da je stilistica mrzi, našalila se jedna korisnica Instagrama.

Koliko je različitih uzoraka previše za jednu kombinaciju? Ovisi koga pitate. Ljubitelji modnih eksperimenata reći će da granice nema, pogotovo kada su u pitanju ovakva događanja na kojima i očekujemo modno zanimljivija izdanja koja se maksimalno poigravaju s pravilima.

Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA (Foto: Profimedia)

S druge strane, Francuskinje poznate po umjerenosti u odijevanju vjerojatno nikad ne bi odjenule takvu kombinaciju jer bi smatrale da u njoj jednostavno ima previše svega, a ne samo uzoraka.

Kakav je vaš stav i je li kombinacija Gigi Hadid pogodak ili promašaj, otkrijte nam u anketi.

Kombinacija Gigi Hadid je...

glasova:

Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA 2019. godine Gigi Hadid na dodjeli nagrada CFDA 2019. godine (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju