"Gilmorice" su mnogima jedna od omiljenih serija. Svakome tko je pogledao seriju, brbljave i smiješne Lorelai i Rory prirasle su srcu. Odnos između majke i kćeri u središtu je radnje ove serije. Lorelai Gilmore je TV mama s odličnim savjetima, stoga smo izdvojili njih 10 najboljnih

1. Nikad nemoj sumnjati u sebe

Nemoj sumnjati u ono što jesi ili u ono kakva bi trebala biti.

Najvažnija lekcija koju je Lorelai Gilmore mogla naučiti svoju kćer jest to da nikad ne sumnja u sebe. Ona je znala koliko težak život može biti, pogotovo kada te drugi stalno osuđuju. Baš joj je zato bilo toliko bitno da Rory prihvati samu sebe kao osobu i da shvati kako može postići što god želi.

2. Nisi uvijek u pravu

Ne možeš biti jedna od onih djevojaka koja krivi ženu da je natjerala muža da je prevari.

Brbljave i smiješne Lorelai i Rory prirasle su srcu svakome tko je pogledao seriju 'Gilmore Girls'

Lorelai je puno puta pogriješila, kao i svaka druga osoba. Tako iz iskustva zna da će uvijek postojati neke situacije u kojima neće donijeti najmudrije odluke, a isto to želi i da Rory zna.

3. Ne pali mostove iza sebe

Ne želim da sada podvučeš crtu u pijesku preko koje kasnije nećeš moći prijeći.

Uvijek je tužno kada netko odluči otići iz tvog života, a pogotovo kada je ta odluka mogla biti spriječena. Lorelai je uvijek na oprezu te nastoji da njezin odnos s Rory bude čvrst čak i tijekom najgorih svađa.

4. Svatko griješi i tako rasteš kao osoba

Imaš toliko godina pred sobom da zezneš stvari.

Lorelai je uz Rory čim ona napravi neku pogrešku, jer i to spada pod opis njezina majčinskog posla. Ona je svjesna toga da je Rory još uvijek dijete i da još uvijek uči. Zato je nastoji podsjetiti da su greške sastavni dio života.

5. Nemoj se bojati pustiti nekoga da ode iz tvog života

Ponekad se prečvrsto pridržavamo za druge.

Pustiti neku osobu da ode iz našeg života vrlo je važno jer ćemo se svi prije ili kasnije morati suočiti s time. Lorelai je svjesna koliko ljubav može biti komplicirana pa često pruža savjete kako bi drugima olakšala taj prijelaz i kako bi uvidjeli da je to samo početak novog poglavlja u njihovim životima.

6. Ponekad moraš biti ozbiljna odrasla osoba i pobrinuti se za sebe

Pretrpjet ćeš to. Jednostavno to riješi, ali prestani se žaliti jer nemaš dvije godine.

Lorelai je poznata po svom smislu za humor, no ako je situacija jako ozbiljna, onda je takvo i njezino ponašanje. Zna da ponekad osoba sama za sebe mora otkriti neke stvari i suočiti se s njima. U redu je tražiti pomoć, ali vrlo je važno za svaku osobu da postane neovisna i samostalna.

7. Očekuj najbolje, ali pripremi se na najgore

Ponovno obuci pidžamu, vrati se natrag u krevet, ne jedi ništa osim kile sladoleda i tone pizze.

Osjećaj tuge i žalosti sastavni je dio emocija svake osobe. Kad god je Rory žalosna, Lorelai posegne za svojom provjerenom formulom. No, ona isto tako zna da nikada ne treba ući u neku situaciju očekujući samo ono najgore.

8. U redu je tražiti pomoć

Sada ponovi za mnom: ja sam u potpunosti bespomoćna.

Lorelai Gilmore jedna je omiljenih TV mama i uvijek daje dobre savjete svojoj kćeri, ali i ostalim likovima iz popularne serije

Tražiti pomoć samo nas može učiniti snažnijima jer prihvaćamo da nije sve jednostavno i lako. Također, Lorelai je važno da Rory zna kako će uvijek netko biti uz nju i da će joj priskočiti u pomoć. S tugom i osjećajem bespomoćnosti treba se suočiti, a ne ih izbjegavati.

9. Nemoguće je svima udovoljiti

Jednog dana odlučila sam da umjesto da budem povrijeđena i uzrujana zbog tvog neodobravanja, to će mi biti zabavno. Bit će mi smiješno. Čak ću pronaći i malo zadovoljstva u tome.

Lorelai je postavila primjer Rory kada je napokon prestala brinuti o odobravanju svoje majke Emily. Lorelai zna da je dobar roditelj i da je donosila dobre odluke za svoju kćer, a tako je i shvatila da je jednostavno nemoguće udovoljiti svima i da jedino odobravanje treba tražiti od sebe same.

10. Zaljubljivanje se može činiti strašnim, ali vrijedno je toga

Biti zaljubljen može se činiti strašnim, toliko znam, ali isto tako je prekrasno i posebno. I ako ne možeš to reći ili u potpunosti izraziti, onda nikada nećeš to moći doživjeti. A želim da doživiš sve što je predivno jer si ti tako predivna.

Ljubav je zamršena i komplicirana. No, to ne bi smjela biti izlika da se izbjegava. Svatko zaslužuje zaljubiti se i svaka majka želi da njezina kći pronađe ljubav. Kada je ljubav u pitanju, Lorelai uvijek daje dobre savjete Rory jer je i sama to sve prošla.

Pogledajte kako danas izgledaju frajeri iz serije "Gilmore Girls".

Otkrijte 10 tajni o popularnoj ženskoj seriji "Gilmore Girls".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju