Gita cipele hrvatski su proizvod koji ima vojsku vjernih obožavatelja pa tako neke žene imaju i po nekoliko pari popularno zvanih Gitica. Osim što su preslatke i ručno izrađene na anatomskim kalupima, udobne su poput šlapica

Odlika Gita cipela je prije svega udobnost, ali i unikatnost. Izrađuju se u obiteljskom poduzeću čiji vlasnici potječu iz Borova Naselja, mjesta prijeratne snažne obućarske industrije.

Gita cipele hrvatski su proizvod koji ima vojsku vjernih obožavatelja pa tako neke žene imaju i po nekoliko pari popularno zvanih Gitica

'Nakon dugogodišnje izrade klasičnih cipela uvidjeli smo da na tržištu nedostaje udobnih i drugačijih cipela za mlađu generaciju po povoljnim cijenama. Gita cipele ručno se izrađuju na anatomskim kalupima u većim širinama, što im daje posebnu udobnost. Materijali od kojih se izrađuju su prirodni i u velikoj paleti veselih boja, pored smeđih i crnih. Naše cipele su prošivene za razliku od klasičnih lijepljenih, što im omogućuje fleksibilnost i prilagodljivost svakom stopalu', pričaju Igor Gašparović i Suzana Mlakić, vlasnici brenda Gita.
U želji da stvore prepoznatljivu hrvatsku marku, nametnula im se ideja Gite iz poznate priče o šegrtu Hlapiću Ivane Brlić Mažuranić.

'Djevojčicu Gitu karakterizira vrckavost, toplina i osebujnost, što je nit vodilja naših proizvoda', dodaju. Osim cipela, u Gitinoj radionici izrađuju se i sandale i torbe. S obzirom na dolazak jesen, trenutno su najtraženiji modeli cipela niske i visoke gležnjače, no ni sandale koje su sada na sniženju ne zaostaju za njima. Cijene obuće u dućanu kreću se od 200 do 330 kuna, dok su cijene torbi u rasponu od 200 do 450 kuna, ovisno o modelu i veličini. Gita je posljednjih nekoliko godina svoje proizvode u najvećoj mjeri plasirala na brojnim turističkim manifestacijama i sajmovima diljem Hrvatske, a ujedno surađuje sa značajnim brojem suvenirnica diljem obale.

'Osim vjernih domaćih kupaca, ručnu izradu prepoznali su i brojni stranci pa se možemo pohvaliti da Gita cipele hodaju po svim kontinentima', kažu vlasnici koji su prije dva tjedna otvorili prvi dućan s Gita cipelama i torbama u Zagrebu na adresi Radićeva 31.

'S obzirom na to da je riječ o samom centru Zagreba naši proizvodi često zapnu za oko turistima prilikom razgleda grada te se obično nakon svojih programa vraćaju u naš butik. Nismo imali službeno otvorenje, no svakako ga planiramo održati početkom listopada uz program iznenađenja za naše posjetitelje', otkrivaju. Ljubitelji popularnog zvanih Gitica mogu se dodatno veseliti jer uskoro stiža i prva zimska kolekcija, a treba li vam još koji motiv da i vi nabavite svoje Gita cipele, možda vas na to potakne njihova izdržljivost.

'Crne Gite popele su se na brdo ukazanja u Međugorju i preživjele poplavu u Zadru dva sata se probijajući kroz vodu do gležnja... Dokazale su svoju kvalitetu!', napisala je na Facebooku ljubiteljica Gita cipela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju