Devedesete godine prošlog stoljeća obilježile su mnoge stvari, osobe, trendovi..., a između ostalog bilo je to desetljeće u kojem su u kina stizali romantični filmovi koje mnogi i danas obožavaju gledati.

Galerija U kina je 1995. godine došao film Dok si spavao sa Sandrom Bullock Julia Roberts Meryl Streep +6 Robin Wright bila je Jenny u hitu Forrest Gump iz 1994.

Bila je 1994. godina kada se u kinima pojavio kultni "Forrest Gump". Tom Hanks i Robin Wright bili su Forest i Jenny, a ovoj posebnoj ljubavnoj priči s filmskih platna rado se vraćamo i više od 25 godina kasnije.

Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Dnevnik Bridget Jones - 5 20 godina kasnije: Kako danas izgledaju glumci urnebesnog filma "Dnevnik Bridget Jones"?

Tri godine kasnije u kinima se pojavio "Titanik". Rijetki su oni koji nisu barem jednom pogledali ljubavnu priču Rose i Jacka koje su u filmu glumili Kate Winslet i Leonardo DiCaprio.

Devedesete su bile i dobre godine za Juliju Roberts, a pred sam kraj desetljeća ona i Hugh Grant osvojili su srca publike u filmu "Ja u ljubav vjerujem".

Claire Forlani i Brad Pitt u filmu Meet Joe Black Nostalgični i posebni: 10 najljepših ljubavnih filmova koji su obilježili devedesete

To je samo mali dio romantičnih filmova koje su nam donijele devedesete, a u našoj galeriji pogledajte kako su tada, a kako danas izgledaju glumice koje su u nekima od tih filmova igrale glavne uloge.

Osim toga, možda vas inspiriramo da dio današnjeg popodneva odvojite za gledanje nekog od spomenutih uradaka.

Meryl Streep Meryl Streep mnoge podsjeti na Mostove okruga Madison iz 1995. godine (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju